Passive/Aggressive

Et ideologisk håndtryk – Passive/Aggressive broadcaster på The Lake i denne uge

Feature November 18 2014 Glenn_Branca2 kopi

Tekst: Simon Christensen. Fotoreportage fra Glenn Branca-koncerten af Søren Rye.

Passive/Aggressive har kurateret den næste uges program og 50 musikstykker til søen, som udgør den nystartede uafhængige internetradio The Lake. Det gør vi i anledning af udgivelsen af vores nyeste magasin ZINE #5.

Programmerne har alle en relation til København som musikby, dets uafhængige aktører, og de 50 stykker musik har en relation til Passive/Aggressives magasiner og bloggen på den ene eller anden måde. Alle numrene kan findes i loggen på thelakeradio.com – de tæller blandt mange andre Robert Turman, Space Program, Ligeti, Jon Dræby, ØØ, Anders Lauge Meldgaard “Can Plants Make Music?”, domsafsigelsen i hackersagen mod Anakata og Ducktails “Killin’ The Vibe” – de tre sidstnævnte er dedikeret til den gamle musikbranche.

Der er to ‘talks’ med hhv. Glenn Branca fra februar 2014 og med John Fell Ryan (Excepter) fra august 2012 – P/A optager løbende materiale fra talks og koncerter, som foregår i København. Guitarpioneren Glenn Branca besøgte ArtFREQ som en del af en fantastisk forårssæson og blev interviewet af Torben Sangild før sin koncert. Søren Rye har lavet en fotoreportage fra koncerten, og vi har tegnet et længere portræt af Glenn Branca her.

John Fell Ryan er frontmand i det uforlignelige impro-rock-gruppe Excepter, tidl. medlem af No-Neck Blues Band og medvirker i dokumentaren Room 237 om The Shining. Excepter har tidligere optrådt i København og på Sejerø, og de har indspillet en plade med Niels Kristian Eriksen, Nis Bysted, Rune Kielsgaard og Malthe Fischer, som er udsendt på Escho sidste år. I den forbindelse lavede Emil Thorenfeldt et længere interview med John Fell Ryan til P/A. Optagelsen er en kombineret artist talk og lyttesession fra Insula 2012, og her taler John Fell Ryan blandt andet om den tiltagende betydning af kapitalisme og hype for et band i dag. “A drink can cost you your career”, siger han blandt andet.

A. Tovborg har tidligere lavet forsiden på ZINE #3 (med munkene) og på båndet Popvlvs Sanctvs fortsættes munketemaet. Optagelsen er et nyt mixtape, der tager afsæt i en performance på Statens Museum for Kunst i februar 2014. Popvlvs Sanctvs er udsendt på kassettebånd af Infinite Waves og uddelt gratis sammen med ZINE #5.

Der er et længere portræt af Escho på vej, og som akkompagnement til læsningen tegner vi et musikalsk portræt med et flere timers langt udvalg af numre fra Eschos bagkatalog. Anledningen er, at pladeselskabet, som snart kan fejre ti års jubilæum, går ind i sit mest aktive og spraglede år nogensinde med udgivelser af såvel Iceage, Torben Ulrich, Gooms og det der er værre.

Thurston Moore & Mats Gustafsson-koncerten er skænket af den yderst aktive HD-bootleg-persona Jazzpeter og kan høres for første gang i en mixet og mastereret udgave.

“Med The Lake ønsker vi at skabe en åben radioplatform med plads til anderledes formidling og et kurateret udvalg af musik og lyd på nettet, som matcher den moderne musik- og kulturbrugers pluralistiske musikbrug og lyst til at blive udfordret og inspireret,” forklarer Jan Høgh Stricker, Kasper Vang og Rasmus Stolberg, som står bag The Lake sammen med Mads Brauer og Casper Clausen.

Program for ugen:

Tuesday at 14:00 CET: Glenn Branca artist talk, ArtFREQ, Copenhagen, 2014
Wednesday at 14:00 CET: Alexander Tovborg – Populus Sanctus
Thursday at 14:00 CET: Thurston Moore & Mats Gustafsson – Live from Jazzhouse 2014
Friday at 14:00 CET: John Fell Ryan in Insula, 2012
Sunday at 19:00 CET: All the above + Public Transport mixtape for Roy Andersson
Monday at 14:00 CET: A Musical Portrait of Escho

Tune in på The Lake – thelakeradio.com

Glenn_Branca5 kopi Glenn_Branca1 kopi Glenn_Branca4 kopi Glenn_Branca3 kopi