Passive/Aggressive

Goodiepal – fra præ-stenalderen til langt ind i fremtiden

June 14 2013 goodiepall

Af T.S. Høeg

“Noijjj, nu går det stærkt”
eller:
“Det skal nok gå alt sammen,”

var engang den aldeles originale og dengang oplivende knejte, (Parl) Kristian (Bjørn) Vesters foretrukne mantraer, da han af sig selv begyndte at rende mig helt op på døren i midten af 1990’erne. Og jeg synes til stadighed, at han, Goodiepal, The G-Man, Gæoudjiparl, “Sygnok” eller hjemme hos os, hvor han er hellig, Moodiepal, er en af de absolut forunderligste, kvikkeste og sjoveste kumpaner, som jeg kender, hvilket i hans bedste øjeblikke kan få mig til at forekomme middelmådig og noget bag dansen.

Det er som regel opløftende at være i hans selskab, og i alle de sager vi har samarbejdet og stadigvæk samarbejder med af lyd, performances eller skrift, gør han altid sit for at bringe noget nyt eller i hvert fald en anderledeshed.

Han er også en krævende personage, men indfrier man hans for-langender eller -ventninger, er han noget af det mest loyale og trofaste på denne jord.

Og sikke han kan finde på.
Ligeledes kan han rykke lynsnart fra præ-stenalderen til langt ind i fremtiden, eller kan vedrørende sidste sladder bare spørge: “Hvad siger pigerne?”

Nok holder Moodie af at gøre nar af “musikeren” med sit instrument og instrumentale kunnen, øvelokaler og regulære spillejobs, men ikke desto mindre stiller han nu selv op til hele tre seancer på noget så ordinært som Copenhagen Jazz House, hvor jeg har tænkt mig at indfinde mig i det omfang, min egen kalender tillader det.

Et af mine mottoer: “Noget andet end det der er/Det der ikke er som alt andet” passer endnu bedre til Moodiepal, så hermed hilset fra Thormod Cirkushested Høskæg.

INFO: Goodiepal giver koncert den 17.-19. juni, hvor han fremfører “Havet”, “Roskilde2000” og “Narc Beacon” (RSVP). Goodiepals bog “El Camino del Hardcore” er ude nu på Alku.