Passive/Aggressive

Jonas Colstrup – Skyggevandrende filmkomponist debuterer med soloalbum (premiere)

Blog January 6 2017 avatars-000279963291-5prfht-t500x500

Af Simon Christensen

Filmkomponist og pianist Jonas Colstrup har en baggrund som guitarist fra Rytmisk Musikkonservatorium, men fattede allerede tidligt i skoletiden interesse for komposition. Derfor har han heller ikke en serie af forliste bandprojekter på CV’et. Til gengæld springer han efter en lang række kompositionsopgaver og værker til film som “I Blodet” (fiktion/Rasmus Heisterberg), “The Square” (Jehane Noujaim), “Naturens Uorden” (Christian Sønderby Jepsen) og “Testamentet” (Christian Sønderby Jepsen) nu ud som solist med et hjemmebrygget album for solopiano. Nu står han selv frem i rampelyset på sin egen forsigtige facon.

Albummet hedder “Between Sound and Silence” og er et minimalistisk, akustisk pianoalbum med enkelte elementer af strygere og kirkeorgel. Samlet består pladen af 11 billedskabende numre med nordisk/lyrisk melodisk materiale og brudte akkorder med masser af ambiens og fokus på klaverlydens tekstur i produktionen, der falder helt i tråd med hans baggrund i filmmusikken. En bemærkelsesværdig detalje ved den stilrene “Between Sound and Silence”, som uden tvivl falde i smag hos fans af Satie, Chopin, moderne minimalister og filtpianister, er, hvor få værker af denne tålmodige hjemmelavede type der bliver udgivet på dansk jord. Første udspil fra LP’en er videoen “Flow”, der er optaget i bjergene på Sri Lanka af førnævnte Christian Sønderby Jepsen og arbejder med lys og skygge på parallel vis, som de 11 stykker musik arbejder med ‘lyd’ og ‘stilhed’. På cello akkompagneret af Josefine Opsahl (Kottos, Efterklang, We like We).

Info: Jonas Colstrup “Between Sound and Silence” udkommer i januar 2017 på eget label og kan pt. kun bestilles via mailorder på jcolstrup@gmail.com.