Passive/Aggressive

Norin – Nyt soloudspil fra Lust for Youth-frontmand

Blog April 5 2016 day_02-15-copy-crop

Af Nina Kock. Redigeret af Sara Svanholm

“Bakom Planteringen” er første soloudspil fra Lust For Youths svenske frontmand Hannes Norrvide under navnet Norin, der udforsker en mere melankolsk og foruroligende side af technoens spektrum. Det er klubmusikkens og rave-kulturens uundgåelige (men ikke nødvendigvis ubehagelige) comedown, der omfavnes. Norrvide har desuden udgivet en del bånd på Posh Isolation, hvor han p.t. også er aktuel med duoen Kyo ”Potentiel Musik” og Norin ”Skisser och Idéer Från Frankrigshusene”.

I stedet for det klassiske anmeldelsesformat har vi ladet den unge forfatter Nina Kock (f. 1986, uddannet fra Royal College of Art, London) fortolke udgivelsen, som kan høres i sin fulde længde i bunden af dette indlæg:

“Jeg synes, der var en fortælling i pladen, som var ret spændende, og som kommer frem, når man lytter opmærksomt. Jeg tænkte på beskrivelsen af pladen som en overdosis, følelsen af at synke ned i noget, og jeg har prøvet at udforske den følelse og se den som et landskab, fordi Hannes Norrvide siger, at pladen er et soundtrack til Helsingborg, hvor han er vokset op. Så det er et slags OD-trip-landskab.”


 

Norin “Bakom Planteringen” – af Nina Kock

Noget der nærmer sig eller breder sig indefra. At stå højt oppe og se på noget stort fjernt og bjerg-agtigt-industrielt. En underlig puls. Hvis puls er det. At stå og se ud over det men det er inden i kroppen. Alle retninger og en utydelig horisont. Falder det til ro eller samler det kræfter?

En ny zone nu, nye lyde. Alarm-faretruende. Den natur-industrielle følelse er væk, nu er det ren kemi. En kemisk puls. En tunnel, kun én retning. Lydene ændrer klang, hvor er du nu? Ikke andet at gøre end at lade sig føre. Der er ikke noget til siderne, kun foran, går i ring men vil kun i én retning. Under vand men intet at flyde i. Intet blødt mere. En rumklang af hårde flader.

Lad dig føre, det er ikke dine kræfter mere. Du er tættere på overfladen nu. Det blir klarere, men du har glemt det der er over den. Du har glemt det sted du kommer fra. Du kan bevæge dig her. Du er midt i det, det dybeste punkt. Det nære og fjerne er præcis lige langt væk. Det mekaniske der begynder at flyde tungt og let. Tættere på overfladen, det er ikke helt ukendt, stemmer og lyde du kender.

Ansigter i natten. Dybe underjordiske lys. Noget stort der har sin egen vilje. En stærk følelse af at se ud. Stiger og falder af egen kraft, natur-mekanisk. Et godt mørke. Det her er slutningen. At glo ud og forstå en masse der er væk i morgen. En logik der ku fortsætte for altid.

I har fuldstændig samme rytme. Det blir ikke smukkere og klarere end det er nu. Rytmen falder tilbage hvor den kom fra, du aner ikke hvor, det er magisk. I morgen har du glemt alt. Det driver væk. Broen, det tætte indvendige har bredt sig til alle sider. Det store og rolige. At scanne alting med én og samme bevægelse. Det indforståede mørke.

Du driver ud af det. Det behøver ikke at give mening. En stærk følelse at af det er én strøm, en bevægelse, der hænger sammen.

Info: Norin “Bakom Planteringen” er netop udkommet på Posh Isolation. Lust for Youth er desuden aktuel med “Compassion” på Sacred Bones Records.