Passive/Aggressive

PLAY >> REC

September 26 2011

Det danske pladeselskab Play/Rec er 12 år gammelt, født 1999, som stadig bevæger sig solidt i primært den københavnske undergrund. Begyndelsen var en kompilation med Lack, Barra Head, The Unit, Blue Peter; og siden har Play/Rec præsenteret musik med komplekse strukturer og en larmende æstetik*… Play/Rec er ikke defineret af genre, men blandt andet af en tværgående stil og af gengangere i de forskellige bands, af en dobbelthed de selv beskriver. “… if pressed to pin it down, [the musical profile] follows two main paths. One focuses on melodic and poetic indie rock, the other on hard-hitting, angular rock.”

I sin levetid har Play/Rec vel leveret både rigtigt gode og næsten ligeså gode album, men det dedikerede filantropiske/meget lidt kommercielle selskab er imponerende pålideligt og befriet for leflen. Specielt den seneste del af pladeselskabets udgivelser har fået en del weekendspins, her er et udpluk fra den angulære part af dualiteten.

Trust – Machina Mundi (fra “From Light Into Mass”)

Obstacles – Twilight Of The Idiots Or, How To Philosophize While Hammering On (fra “Dividual”)

Den næste plade med Rising udkommer ikke på Play/Rec, men deler personel med flere af pladeselskabets band. Rising – Sea Of Basalt + Through The Eyes Of Catalysis (“To Solemn Ash” udkommer i september/oktober)

og nu til hovedværket, Lack – Five O’Clock In The Morning (fra “Be There Pulse”)

1. … i en god anmeldelse andetsteds (men ikke af Play/Rec selv) betegnet som mathrock, en genrebetegnelse som man kan problematisere, idet den deler kendetegn med mange andre genrer – og fordi konnotationen ofte afledes til komplekst for kompleksitetens skyld.