Passive/Aggressive

Roskilde Festival, excentrickere og grooveguder – Søndagen

July 1 2012

Du er træt, og du vil hjem. Men hold ud. Der gemmer sig godter ude i afkrogene af festivalen. Fra lofi-hyggeonkler, tyste klaverkoncerter (til at hvile ørene) eller måske en sidste omgang heftig syrerock eller pumpende minimaltechno. Stay strong, du vil takke dig selv bagefter.

Under festivalen kan du fange os 2.0-style på FacebookInstagram og Twitter, men i dag kan kan du læse, hvad du bør se om præcis en uge.

Læs også vores guides til de andre dage på festivalen:

Roskilde Festival, why not? – Warm-up-dagene

Roskilde Festival, tinnitus eller ballader? – Torsdagen

Roskilde Festival, smadder og skønhed – Fredagen

Roskilde Festival, Bossen og alt det andet – Lørdagen

El Paraiso presents Causa Sui, El Paraiso Ensemble and Papir, Pavilion, kl. 12.00

Det er ubegribeligt sjældent, Jonas Munk har ramt ved siden af. Om det har heddet Limp, Manual, Causa Sui eller et af de mange sideprojekter, har der altid været gods i mandens output. Derfor glæder vi os også til det odenseanske pladeselskabs marathon-show, hvor eneste konstant vil være jagten på det perfekte groove.

Causa Sui live @ Duna Jam

Conjunto Angola 70, Cosmopol, kl. 12.00

Lyt til alt, hvad bloggen Analog Africa har haft fingrene i. Og se så at få snuden vendt mod Cosmopol. Det her bliver årets støvede fest!

Os Bongos – “Lena”

R. Stevie Moore, Gloria, kl. 17.00

Helle for at ha’ R. Stevie Moore som onkel. Meget sejere mand med gråt hår i hele hovedet finder du ikke. “The Grandfather of Lo-Fi-Music” kommer endelig til DK. Se ham! – og overvej lige hvor meget han i videoen nedenfor lyder som og ligner norske Ungdomskulen.

Why Should I Love You” 

Hospitality, Pavilion, kl. 19.00

Hvis The Shins havde en kvinde i front og var i bedre form end pt., så ville de lyde som landsmændene/kvinderne i Hospitality. Sukkersødt alt-pop, men alligevel tilpas skævt til konstant at holde lytteren på tæerne.

“Friends of Friends”

Nils Frahm, Gloria, kl. 19.00

Egentlig burde Nils Frahm have takket pænt nej tak til et show på Roskilde. For hvordan det sarte udtryk, båret af klaverets rand-klange, kommer til at udfolde sig foran et træt og mæt publikum, kan være svært at se for sig. Vi kommer dog til at stå og tysse på folk, hvis de ikke kan opføre sig ordentligt.

“For”

Blondes, Apollo, kl. 20.00

Er du ligesom os glad for The Fields melodiske minimaltechno, skal du give amerikanske Blondes en chance. Lag på lag på lag bygges stilfærdigt op indtil klimakset måske (aldrig) for rammer. Tålmodigheds-techno, når det er bedst.

 “Water”

Shlohmo, Gloria, kl. 21.00

LA-produceren bevæger sig på kanten af, hvad man egentligt kan kalde hip hop. I princippet er det beatet, der er i centrum, men det virker som om solen hele tiden blænder for udsynet og gør outputtet abstrakt.

“Trapped In A Burning House”