Passive/Aggressive

Jonas Frederiksen – slidte science-fiction drømme og syntetiske bekendelser

Blog June 13 2013 frederiksen

Den elektroniske musiker Jonas Frederiksen har efterhånden forfinet sine signaturer. Fra kompositioner med droner til klare melodier baseret på synthesizere, producerede beats og samples/effekter/maskiner med referencer ned i overlagt 80’er-futurisme (hvis en sådan eksisterer), der tager sit afsæt i et syntetisk formsprog – og med nogen ret er blevet kaldt den danske James Ferraro. Jonas Frederiksen har allerede annonceret albummet “Toekomstje” (pre-order via Rush Hour) og udgiver her i juni et nyt album “Confessions Of A Flâneur”.

Her fortsætter han med at indsamle instrumenter og samples i små instrumentale melodier, der på den ene side skubbes frem af lyd-ekstremiteter og konkret produktion, og på den anden side flettes til et søm-, tids- og rumløst hypnagogisk billede.

Jonas Frederiksen går også under aliaser som Vitamin J, Dreamers Cloth, Worldnote, Pregnant Man m.fl., er medlem af bandet Girlseeker og har lavet VHS-filmen “Båndet Mareridt”. Det bemærkelsesværdige her er, at både hans egne og Girlseekers ting er udkommet på ret mange forskellige og interessante (bånd-)labels rundt omkring i verden – heriblandt Ikuissuus, Relax With Nature, Shiggajon Split, Endurance, KRAAK, Big Love, New Images osv. Det er selvfølgelig lidt forvirrende med alle de små uafhængige udgivelser under forskelligt navn, men det er også disse mikrooplag og små labels’ udvekslingskultur, der netop gør det muligt at komme ud i så mange andre lande.

Info: “Confessions Of A Flâneur” udkommer på 60 minutters bånd på Escho snarest. Lyt til A-siden her.