Passive/Aggressive

Reviving Aeris – historien om en musikalsk genopstandelse

Blog April 10 2014

Af Andreas Melchior

Blandt fans af computerspillet Final Fantasy 7 florerede stædige rygter om, at det var muligt at genoplive figuren Aeris, som ellers døde på spillets Disc 1. Dette fænomen, som blev diskuteret livligt på diverse internetforums og i computermagasiner, blev kaldt Reviving Aeris.

Da Bo Svenningsen valgte netop dette navn til sit musikalske enmandsprojekt helt tilbage i 2004, havde han næppe forestillet sig, at hans musik skulle komme til at lide samme skæbne som Aeris fra Final Fantasy. De numre, som er kommet til at udgøre albummet Sleeptalking, er således blevet forsøgt udgivet i mindst tre omgange over de sidste syv år, hvor økonomi dog igen og igen har sat en stopper for udgivelsesplanerne. Det virkede næsten, som om der hvilede en forbandelse over Reviving Aeris, der forhindrede musikken i at møde et større publikum, end lige den nærmeste vennekreds.

Nu er “Sleeptalking” der er indspillet (og i visse tilfælde også genindspillet) i forskellige soveværelser i bl.a. Aarhus Nord, Vanløse og Sydhavnen over adskillige årså endelig ude på det nystartede danske selskab Mingo Records: Reviving Aeris er genopstået fra sin dvale. Delikat og finurlig akustisk solnedgangs-pop, som er inspireret af for eksempel Eureka med Jim O’Rourke, den friske produktion fra Ladybug Transistor, Louis Philippes udsøgte arrangementer og High Llamas’ legesyge poptilgang. Kings of Convenience uden fims. Midnight Cowboy!

Der er tale om 10 detaljerige sange, fra poppede vuggeviser til eksperimentelle lydcollager, som bindes sammen af en knastør spansk guitar, en mundharpe, der lyder som en saxofon og en lurende ambient resonans. Ideelt lydspor til en gåtur langs jernbanen på en søvnig sommerdag. “Sleeptalking” er ude nu digitalt og på 100 nummererede vinylplader på Mingo Records.

Bonusinfo: Reviving Aeris sysler med tanken om at spille koncerter. Til koncerten ved pladens release i Aarhus i december, var bandbesætningen blevet udvidet med Jacob og Kasper fra Cola Freaks, og Kaspers kæreste, Anne, som har studeret saxofon på kons. Ifølge forlydender var det ren jazz.

[* Redaktionens note: Skribenten er nære venner med Bo Svenningsen og de øvrige folk bag Mingo Records.]