Passive/Aggressive

Xenofeminisme “En politik for fremmedgørelse” (2018)

Xenofeminisme

“Xenofeminisme: En politik for fremmedgørelse.”
Af Laboria Cuboniks.
Oversat til dansk af Tobias Linnemann Ewé.

Udgivet af Passive/Aggressive i 500 eksemplarer.
64 sider. København, 2018.

Pris 40 kr. inkl. moms. Foreningen Passive/Aggressive er nonprofit, og Det Xenofeministiske Manifest udgives som alle foreningens øvrige tryksager til produktionsomkostningerne. Distribution via udvalgte butikker på Fanø, i Skive, i København, Aarhus, Aalborg, Roskilde, Svendborg og Odense – og kan desuden bestilles via mailorder.

“Lad hundrede køn blomstre!” – Xenofeminisme: En politik for fremmedgørelse.

“I sidste ende må enhver frigørende udryddelse hælde mod horisonten af klasseafskaffelse, da det er i kapitalismen, at vi møder undertrykkelsen i sin transparente og de-naturaliserede form: Man er ikke udnyttet eller undertrykt, fordi man er lønarbejder eller fattig; man er lønarbejder eller fattig, fordi man er udnyttet.” – Xenofeminisme: En politik for fremmedgørelse.

“Omfanget af Laboria Cuboniks’ indflydelse på vores samtids musikere og kunstnere er stadig vanskeligt at måle. XF har taget rod i det digitale landskab, men infektioner tager tid at spredes og kræver det rette miljø. Men ligesom afrofuturismen blandt andet har sine musikalske rødder i Sun Ra – og siden årtusindeskiftet har spredt sig til næsten alle æstetiske genrer – er det kun et spørgsmål om tid, før det samme vil ske med XF. Snart vil vi se tilbage på 10’erne som den tid, hvor de første proto-xenofeministiske kunstnere inspirerede den kommende bølge.” – fra efterordet.

“Musikbranchen er plaget af patriarkatet ligesom alle andre områder, der er stærkt knyttet til kapitalen. Det betyder dog ikke, at salgslisterne altid er domineret af mænd. Tværtimod, betyder det, at alt der kan sælges, vil sælges. Politiske popdivaer og subkulturelle punkbands rammer hitlisterne, fordi de har et publikum, og fordi kapitalen ser en profitabel nytte i deres kampråb. Så hvis forbrugerne ønsker større diversitet (flere kvinder, transkønnede, brune, homoseksuelle musikere) sker det til dels, fordi der er et marked for det. Men kapitalen er ligeglad med diversitet som sådan. Kapitalen forstår kun vækst og forbrug. Hvis vi for alvor ønsker at gøre forholdene bedre for undertrykte musikere, er vi nødt til at tænke ud over kapitalismen – eller gennem den, som det accelerationistiske mantra ville hævde… »The only way out is through…«” – fra efterordet.

Redigeret af Simon Christensen. Opsætning af Wilfred Wagner. Offset af Eks-Skolens Trykkeri. Postproduktion af KLD Repro. Tak til Laboria Cuboniks, Martin Hauberg-Lund, Jon Auring Grimm, Macon Holt, Lisa Samuelsson, Ark Books, Eksistensfilosofisk Akademi og Antipyrine.

Oprindeligt udgivet på engelsk “Xenofeminism: A Politics for Alienation” af Laboria Cuboniks 2015 under GNU Free Documentation License. Støttet af Statens Kunstfond og Sonning-Fonden.

ISSN: 2245-862x
ISBN: 978-87-970097-1-0

laboriacuboniks.net | @xenofeminism
www.passiveaggressive.dk