Passive/Aggressive

Blodrøde Floder – Nyt dansk båndlabel udgiver overbevisende debut

Blog March 26 2014, af frederikdenning

bf

Af Frederik Denning

Blodrøde Floder er et nyt dansk båndlabel, der netop har debuteret med deres første udgivelse: “Massernes Fremdrift” af Hvide Nætter. Duoen består af Jens Konrad og Søren, som også har startet Blodrøde Floder. Jeg har haft mulighed for at lytte til både Massernes Fremdrift og en kommende udgivelse, Sansernes Rus – “Retrospekt”, der er Jens Konrads soloprojekt.

Begge udgivelser er ekstremt imponerende bedrifter udi krydsfeltet mellem noise, ambient og field recordings. Du kender (forhåbentlig) samme stil fra andre danskere som LR, Puce Mary og Damien Dubrovnik, der alle udgives på Posh Isolation. Begge udgivelser synes relevante og føles ikke som et spin-off på førnævnte kunstnere, der efterhånden er stærkt etablerede internationale navne.

Det er fedt at opleve, at den høje kvalitet, der allerede er etableret inden for den danske eksperimenterende scene, sprede sig ud over Posh Isolation/Mayhem. At der er en tilknytning, er der dog ingen tvivl om: Båndene står allerede til salg i Posh Isolation, og releasefesten for de næste udgivelser afholdes på Mayhem. Men det er et nyt skud på stammen, og det lover rigtig godt.

Det er sparsomt med info omkring Blodrøde Floder, så jeg stillede Jens Konrad og Søren et par opklarende spørgsmål.

P/A: Hvorfor besluttede I jer for at starte et nyt label?

Blodrøde Floder: For at få formidlet vores eget samt venners musik videre på den mest direkte måde. Derudover er det en interessant kombination for os at udøve og distribuere på samme tid. Når man spiller musik og optager i et lille øvelokale på Nørrebro, som vi gør, bliver det hurtigt en meget introvert proces, og derfor er det vigtigt for os,at vende det introverte til noget ekstrovert og forsøge at komme så tæt på lytteren som muligt.

P/A: Jeg kan se, at I har shows i Sankt Petersborg og Moskva. Hvad er jeres forbindelse til Rusland?

BF: I forbindelse med vores første udgivelse kom vi via et musikforum i kontakt med nogle bookere i Rusland, der viste interesse for vores musik og arrangerede koncerterne for os. Vi havde planlagt en tur til Sankt Petersborg i forvejen og tænkte, at det kunne være fedt at spille for et helt fremmed publikum, og så endte det med en slags mini-tour.

P/A: Hvorfor er valget faldet på netop bånd, og regner I med at udvide til andre formater fremover?

BF: Fordi det er et fedt format, der er let håndgribeligt. For os betyder det meget at lave det hele selv, og derfor var det oplagt at begynde med bånd, ikke mindst fordi vi arbejder med bånd i vores musik. Format og indhold er uadskilleligt for os, og vi vil bestemt ikke udelukke eksempelvis at udgive vinyl eller andre fysiske formater i fremtiden. Men vi har også en Soundcloud-profil ligesom alle andre, så i virkeligheden er vi slet ikke så alternative.

P/A: I har lige udgivet jeres første bånd, “Massernes Fremdrift” af Hvide Nætter. Har I andre udgivelser på vej i nær fremtid?

BF: Ja, d. 18. april udgiver vi to nye bånd, ét med Sansernes Rus og ét med Minais. I forbindelse med de nye udgivelser holder vi en releasefest på Mayhem samme aften med fire koncerter, hvor bl.a. de to ovennævnte projekter spiller live.

P/A: Regner I med at have en meget stringent genreprofil, eller er det meningen, at I vil udgive meget forskelligt lydende musik?

BF: Genren er ikke det afgørende, det har mere noget at gøre med, om musikken passer ind i vores selskabs historik og æstetik. Genreprofilen kommer sandsynligvis til at skrive sig selv med tiden. Eksempelvis adskiller vores to kommende bånd sig genremæssigt fra hinanden og fra Hvide Nætter-båndet, men der er stadig en rød tråd og en tanke bag rækkefølgen.