Passive/Aggressive

Perfect prescription: Electronic Mayhem II

November 12 2012

Den 24. november 2012 vil være et essentielt dokument i dansk elektronisk musik. Electronic Mayhem vender tilbage med en lang aften i det industrielle lys med musik af Marcel Petiot, Perpetrators (debutkoncert), Comandos Novo Progresso, Olymphia (debutkoncert) og Henfaren (debutkoncert). Aftenen fejrer to nye labels med forkærlighed for industriel musik, Angeldust og Kollaborateur, der samtidig udgiver en kompilation.

I en mail fra én af arrangørerne bliver følgende oplyst: Alle fem projekter er fra KBH, involveret i lokale projekter, men det bør ikke forventes at lyden vil være velkendt eller imødekommende. Hvert projekt bidrager med en intens særpræget lyd, rodfæstet i tung industriel arv. Der vil blive lagt vægt på de to nye labels, dansk industriel musik og være en vis anonymitet omkring, hvem der spiller. Det er ikke af arrogance, men for at skabe et nyt rum. Desuden kommer de fleste nok til at spille maskeret, så det gør måske ikke den store forskel. Projekterne er alle med folk, der ikke burde være ukendte for læsere af passive/aggressive. Der er tre debutkoncerter, og vi vil gerne holde aftenen som et selvstændigt arrangement, hvor der ikke trækkes på, hvad folk ellers har gang i.

Perpetrators har udgivet et bånd på det danske label Nordisk Klub, der har en lang række essentielle udgivelser bag sig. Perpetrators musik ligger et sted mellem gammelt Con-Dom og Grey Wolves, men gjort med egen stil og interesse. Forvent ekstrem sonisk terror fra denne duos debutkoncert. Marcel Petiot er to brødre fra KBH. Lyden kan beskrives som et reaktionært tilbageblik på lyden fra labels som Tesco org., Loki Foundation, Steinklang og Open Wound, men uden at være en triviel kopi. Individualitet er kernen. Comandos Novo Progresso består af en enkelt mand. Novo Progresso er kendt fra tidligere intense koncerter og har et anbefalelsesværdigt bånd bag sig udgivet på svenske Järtecknet, men er i denne sammenhæng passende navngivet Comandos Novo Progresso. Hård og intens lyd for den industrielle kultur.

Olymphia er en duo fra København også med en debutkoncert denne aften. De har den par excellence-udgivelse “Entrance” bag sig på Posh Isolation. Lyden minder om tidlig Genocide Organ, men det fortjener ikke en sammenlignelse, da lyden er original og sin egen. Beskidt og dekadent industrial med en lugt af cologne. Henfaren er et pulserende, varmt og kontrolleret projekt af den gamle skole. Strømme af analoge filtre og P.E i en stærk blanding. Henfaren har debutkoncert denne aften og det kan ikke misses.

Info: Electronic Mayhem finder sted den 24. november (RSVP). En båndcompilation med alle deltagende projekter vil være til salg på aftenen. Kom klar.