Passive/Aggressive

Fright Eye – Sprudlende ubesværet punk fra hovedlandet

Blog February 26 2015, af Alexander Julin Fright Eye cover

Af Alexander Julin

Fright Eye har længe rumsteret i det aarhusianske musikmiljø som et af de mest prominente punkbands, hvis ikke bandet inden for sin niche. Bandet har siden sin debut-udgivelse på Vulgar Deformity udgivet både en EP via Raum Eins, en selvudgivet split med Massenger og båndet “Cassette Mania Vol. 1” (begge via Shordwood Records) samt senest en splitudgivelse i form af et bånd med københavnske Monoliths. Nu er tiden så kommet til Fright Eyes eponyme debut-LP.

Efter de første udgivelser fik bandet en ny guitarist, Nicklas Ellebye, og blev allerede på daværende tidspunkt enige om at skrive sange til en LP, hvor Ellebye kunne være med til at skabe sangene. Numrene er altså blevet udarbejdet af alle bandets medlemmer og ikke med én primus motor eller hovedsangskriver. Som Casper Skou, sanger og guitarist, formulerer det, “føles det federe, at man som enhed har skabt noget.” Således er der også opstået en større alsidighed i musikken ud fra trioens diverse tilgang til musik. Siden er trommeslager Mikkel Silkjær også blevet erstattet af Lars Madsen (Bad Stroke) på trommer.

Sangene kredser eksempelvis om vrede og dét at være påvirket, hvilket ligger i fin forlængelse af den tematik, man umiddelbart ville associere med Fright Eyes om ikke andet punkede udtryk. Et af bandets største styrker, som ligeledes står soleklart på debut-LP’en, er, at intet virker fremtvunget eller forceret. Der hersker en vis naturlighed over formidlingen af sangskrivningen, der ligeledes medvirker til, at Fright Eye kan få dét at lave musik til at fremstå så legende let, at man må spørge sig selv, hvorfor man dog ikke selv bare starter et band.

Info: “Fright Eye” udkommer d. 27. februar via Shordwood Records. Pladen er indspillet i samarbejde med Morten Bjerggaard (ex-Cola Freaks) og mastereret af Dave Rahn (Carbonas).