Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Hindsholm lo-fi i Morten Korch’ske landskaber

August 7 2012, af passive/aggressive

skrevet og fotograferet af Alexander Julin

Den 13.-15. juli, mens internettet stod på standby, og sommeren så småt begyndte at true for alvor, valgte jeg og et par venner at tage turen til Fyn – mere præcist Hindsholm – for at deltage i Hindsholm Lo-fi Festival. For mit vedkommende skulle turen fungere som et alternativ til Roskilde Festival, og det tør bestemt siges at den festival- og fællesskabsfølelse, jeg året før havde savnet til tider på min jomfrurejse til Roskilde, bestemt blev opfyldt i år i de Morten Korch’ske landskaber.

Der var mere end rigeligt med plads til den frie musik ude i det fynske ingenting; med marker og hav så langt øjet rakte, og med det lille gårdareal som eneste lydkilde, rettede man af ren natur al interesse og opmærksomhed mod det beundringsværdige initiativ og et program der trods hvor bredt det stemte genremæssigt, konsekvent bød på personlige og unikke projekter.

Acid Twin debuterede med et forsøg på en akustisk udgave af sit materiale + sang, guitar og stage-gimmick i form af Finland-Lasse, det nye ambient projekt, Brood Without Will, lagde gården ned i intensiv trance, mens der blev serveret teenage-træt pop- og punk af Forgiver Forever og First Flush, der ligeledes havde rykket sig enormt siden sidst jeg så dem. Syringe spillede et hypnotiserende show trods kvaler med teknikken; et improvisatorisk set på ét langt nummer, båret af rytmen af en trommemaskine, der lidt levede sit eget liv, mens The Road To Suicide gav noget lignende en fejlfri og helstøbt opvisning af hvordan den autentiske rockmusik skal skæres, uden at faldne på de nostalgiske referencer.

Jeg kunne fortsætte i den dur en hel del linjer endnu, men med det sagt, vil jeg gerne være lidt forsigtig med at fremhæve nogle koncerter yderligere over andre, for det var uden tvivl helhedsoplevelsen og mulighederne ved de samlede kræfter, der udgjorde festivalens kvalitet.

Det er lidt et kitched udtryk for manges vedkommende, men det var fantastisk at mærke og tage del i et initiativ, der var så DIY. Det utømmelige engagement skinnede klart igennem i hele festivalens væsen, om det så kom til musikken, rammerne eller den hjemmelavede morgenmad. Det var skåret ind til benet og stadig ganske jordnært, uden nogen tredjepart i form af sponsorer eller diverse pladeselskaber etc., så den kreative legeplads og åbne fællesskab kunne stå hen for præcist hvad det var; et enestående initiativ, båret af de kræfter, der både formår at udfordre og rykke ved den danske musiks undergrund, men også formår at bruge musikken som social platform – hvilket må siges at være keyword nr. 1, hvad angår festivaler.

(3): Brood Without Will overtog æblekassescenen med sine euforiske lydlandskaber, og lod det intensivt lyttende publikum rokke meditativt fra side til side for hen ad vejen at skrue op for både tempo, volume og bass og derved kreere et decideret gård-rave.

(5): Lasse tager en slapper showet ud efter en intensiv indsats på kor og guitar under de to første numre af Acid Twin koncerten.

(8): First Flush havde taget deres tøsepunk stykket længere ud, og virkede til at være gået i en modningsproces, der bestemt kun skal forstås som noget positivt i denne sammenhæng. Det var ikke kun hjertekvaler og Buzzcoks-refferencer, men et langt mere varieret udtryk, især hvad kom til sangenes kompositioner.

(9): Som sidste band på førstedagen, var det meget varieret hvorvidt folk var i stemning til akustisk guitar og bøvet teen-lyrik. For Forgiver Forevers vedkommende, skulle han i hvert fald straks videre, som koncerten sluttede.

(14): The Road to Suicide, gav en både varieret og helstøbt koncertoplevelse, trods at bandet stadig ikke har nogen udgivelser at skrive på cv’et. Der var mere end plads nok til rock’n’roll-nostalgi og glorificering, uden at bandet på nogen måde mistede deres eget særprægede udtryk. Det var på mange måder en utroligt dejlig oplevelse, at vide hvor store skatte der gemmer sig i den mørke, musikalske undergrund, så længe at man leder nok.

(16): Camp Raum Eins.

Bonusinfo: First Flush deres jyske debutkoncert i århus på fredag til Raum Eins & Ignition m. Tumor Warlord, Happy Hookers for Jesus og Emenkaya. (RSVP)