Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Holm – Yung-frontmand gen(op)finder sin kreativitet (premiere)

Blog December 14 2016, af mikkelarre yung_holm

Af Mikkel Arre – foto: Alexander Julin

2016 har været et intenst år for Aarhus-bandet Yung. Hen over året har kvartetten turneret heftigt på begge sider af Atlanten, og i juni udkom albummet ”A Youthful Dream”. Den udgivelse havde været længe undervejs, og bagefter havde frontmand Mikkel Holm behov for at starte på en frisk rent kreativt.
Resultatet af det er blevet en EP, der bærer det nye soloprojekts navn: Holm. Du kan høre alle fire numre under dette interview med Mikkel Holm.

Da ”A Youthful Dream” blev udgivet, var det afslutningen på halvandet års arbejde med albummet. En uvant lang proces, der gav Mikkel Holm behov for ny energi, forklarer han.
”Det var dejligt og nyt for mig at bruge så lang tid på en plade, men da den udkom, følte jeg også næsten, at jeg var drænet for kreativitet. Jeg fik et behov for at skabe noget hurtigt og umiddelbart, for at starte forfra; starte på en frisk. Det var her, idéen til Holm startede, og det var deromkring, jeg optog de fire sange, der nu udkommer på Holm-7’’eren.”

P/A: 2016 virker til at have været et travlt år, ikke mindst på live-fronten. Er det noget af forklaringen på dit behov for ny energi?
MH: ”Ja, helt bestemt. Jeg har altid haft svært ved at skrive, når jeg har været på turné. Der sker så mange ting hele tiden, og jeg har svært ved at finde den ro, jeg har brug for for at skrive musik. Netop fordi vi har været så meget af sted, har jeg også haft utrolig svært ved at skrive, når jeg så endelig har været hjemme. Det har været en negativ spiral for mig, og der var en periode, hvor jeg havde så svært ved at skrive ny musik, at jeg ligefrem blev bekymret og prøvede at tvinge det frem, og det kom der bestemt ikke noget godt ud af.”

P/A: Hvad har det betydet for dig, at sangskrivning er blevet en form for arbejde (eller i hvert fald en forudsætning for at kunne videreføre Yung)? Hvis ellers den præmis giver mening…
MH: ”Det har betydet, at jeg har udviklet mig utrolig meget som sangskriver, og det har givet mig nogle muligheder, som jeg ellers ikke ville have haft. Jeg har fået lov til at rejse meget med min musik, og det har gjort, at jeg har mødt en masse mennesker og fået en masse inspiration, som jeg ville have været foruden, hvis jeg ikke havde turneret. Holm er et friskt pust for mig, og det har givet mig en utrolig stor lyst til at skabe nyt med Yung.”

P/A: Med den her EP lancerer du et nyt projekt. Hvordan synes du, at Holm-sangene adskiller sig fra dine øvrige projekter?
MH: ”Med Holm sørger jeg absolut selv for alting fra start til slut. Holm er mig og lyden af mig. Selvom jeg i Yung skriver meget af musikken, så er det nu engang et band, hvor de andre medlemmer unægtelig har bidraget med en hel masse.”

Info: ”Holm” udkommer på Mikkel Holms eget selskab, Shordwood Records, 15. december. Han håber, at selskabet kommer til at udgive to-tre vinyler i løbet af 2017.
Yung spiller i København, Aarhus og Aalborg i januar 2017.
.