Passive/Aggressive

Mads, Jakob & Mathias – Vilde hoveder i forventningsfrie omstændigheder

Blog December 19 2012

Mads Lund Kolding, Jakob Littauer og Ma10as Bredholt er nu klar med deres første udgivelse som trio. Det har i mine ører altid ligget i kortene, at de har villet lave noget mere vildt og outreret, end det teenage-projekt Electrojuice blev for Mads Kolding og Jakob Littauer (fx. i Jatoma, solo og andre smallere ikke-udgivne projekter). Og det her er så resultatet, en frigørelse fra klubmusikkens rammer, der bevæger sig ud mod improviseret musik med reallyde, guitarer, synthesizere og diverse percussion. Det er optaget live i Vestjylland i to sessions i 2011 og 2012. Det lyder lige dele inspireret af gamle synthesizer instrumentalplader, noise, hypnagogisk musik, Lucky Dragons og Frisk Frugt, på en måde meget frit og meget lavmælt.

“mads, jakob og jeg er gamle venner, og jeg spurgte dem inden sommerferien sidste år, om vi ikke skulle lave en koncert sammen, hvor vi frigjorde os fra mads og jakobs gamle musik og prøvede noget helt nyt af – både musikalsk og teknisk i fht. liveopførelse. vi ville forsøge at lave musik, der ud fra at jatoma og electrojuice numre blev jammet frem til noget helt nyt, uden at producere det hele på en computer – dvs. musikken opstod ved at spille sammen i stedet for at sætte det sammen foran computerskærmen.

vi spillede en lille koncert her, hvor jeg bor i vestjylland, og vi syntes, at resultatet var så godt, at vi ville gøre det igen i år, men denne gang skulle det være helt nye numre. så vi mødtes atter i sommerferien og lavede en times lang koncert, som vi spillede for vores venner i jakobs øvelokale. optagelserne af disse to koncerter er blevet til båndet, og vi glæder os meget til at arbejde videre. med musikken forsøger vi at finde nye måder at kombinere forskellige teknikker fra den elektroniske musik og blande det med rigtige instrumenter for at skabe noget helt nyt og meget levende musik. så ja, manipura er det samme nummer bare i en ny version.”

Info: Båndet “Live In Ringkøbing/Hesselballe” er ude nu på One Mile High. Trackliste: Ringkøbing: Dust in Wong/Fuglesang/Opening/Xylofon Jam/Woodface/Manipura/Coral #2 (extra track) – Hesselballe: Debussy/Mathias Klaver/Planet/Travel/Solstorm/Fuglesang 2/Rundgang