Passive/Aggressive

Manmade Deejay – Nostalgisk lo-fi-house

Kritik March 25 2018

Manmade DeejayAf Sandra S. Borch

Der er mange gode grunde til, at den lo-fi-house, der kommer fra Aarhus-crewet omkring Regelbau, Help Recordings og No Hands, oplever en del hype. Takket være en lyd med nostalgisk karakter samt en både afslappet og sensuel vibe er den appellerende på tværs af mange dansegulve. Den seneste udgivelse fra No Hands har også disse kvaliteter. På den ene side er det en bliss-fuld, ambient lyd, og på den anden side er det dansable beats med hints mod blandt andet Detroit-techno, som er dominerende. Begge dele er repræsenteret på Mathias Okholms (også Maizena Boys) første EP under navnet Manmade Deejay.

Manmade Deejay udgav tidligere på året nummeret “Modena”, en single der indeholder klassiske synths med et tilhørende godt groove fra trommemaskinen i et noget højere tempo, end det der høres på Invitro EP’en.

A-siden består af “Viper” og “Saturna ix”, som for begge numres vedkommende er lækker house med en funky bassline og rene retro-melodiske toner. Med denne kombination indskriver EP’ens sig i tendens, som høres hos artister såsom Project Pablo, Palms Trax, DJ Seinfeild, Terekke, Mall Grab, Kornel Kovacs etc., der med deres vintage lyd fra Chicago-æstetikken skaber melodiske frekvenser a la Larry Heard og bidrager til en vanvittig god stemning.

EP’ens B-side orienterer sig nærmere mod “blissed-out-ambient” med lidt techno-eufori. Nummeret starter ud med lyden af blide cikader, hvortil der elegant og galant bliver tilføjet elementer og snurrende synths, der er vedvarende resten af det næsten ti minutters lange nummer. Det er definitionen på lyden af sommer, og nummeret har da også titlen “Juli”.

Invitro er med andre ord en ægte vinder med sukker på fløden og et perfekt soundtrack til din sommer.

Info: Invitro (NH4.Slik) af Manmade Deejay udkommer i marts 2018 på No Hands.