Passive/Aggressive

Prefix Suffix – Genrer mast ned i en kødhakker

Kritik September 18 2019

Prefix Suffix “The Limbless Animals Single” (selvudgivet, 2019) anmeldelse af Kim Elgaard Andersen

Det at skabe støj som musik virker som et felt, der tiltrækker enspændere. En af de helt store legender i genren, Merzbow, har indspillet de fleste af sine over 400 udgivelser alene. Danske Puce Marys udgangspunkt er også støjen, og det navn er synonymt med Frederikke Hoffmeier.

Prefix Suffix er ligeledes et enmandsprojekt skabt af Joakim Wölm fra Fredericia, der tidligere har optrådt som Wölminator og FKN FK, men nu har intention om at fastholde sit nye navn. Tidligere på året udgav han albummet “PxSx”, og her i slutningen af juni udgav han singlen “The Limbless Animals Single”. 

Det er et lidt andet bæst end “PxSx”. Hvor albummet var et eksperimenterende lydlaboratorium, der emmede af ritualistisk kultstemning med alskens syrede lyde omgivet af stigende og faldende mængder af støj, så viser singlen en vej væk fra den eksperimenterende støj og hen mod en industriel version af metal og punk.

Det første nummer, “Snailspace”, starter godt nok i lydlaboratoriet med en tone som en defekt telegraf, men så er der pludselig ægte, fuldfede metalriffs og en distortet, lakonisk vokal. Trommerne går mere og mere amok hen over en skrigende vokal for så til sidst at slutte i marchtempo og hyletone.

“Snakeman’s Dance”, singlens andet nummer, er et cover af en GG Allin-sang. GG Allin var en punk-legende fra 70’erne og 80’erne kendt for sine meget voldelige scene-optrædender, der ofte fik ham arresteret. Nogle gange sked han endda på scenen. Prefix Suffix’ version lægger sig relativt tæt op ad originalens strippede okkultrock-skelet med tunge, langsomme riffs og luntende tamtammer, mens den distortede vokal lyder, som om den er filtreret gennem bongvand.

Denne single drejer dermed Prefix Suffix ned ad en sti med genre-eksperimenter, men det virker som et projekt, der kan bevæge sig i mange forskellige retninger. På én gang. Derfor virker GG Allin-coveret også velvalgt, for som sangen lyder:

“I’m a snake cold at heart
I reveal nothing to you
You only see what I want you to see
My attack will leave no clues”.

Info: “The Limbless Animals Single” er selvudgivet på Bandcamp, Spotify og Apple Music.