Passive/Aggressive

Resonans – En broderlig eksponering af feltoptagelser og droner

Mixtape June 13 2017, af Alexander Julin Asger og William

Af Alexander Julin

Pladeselskabet Resonans er drevet af de to brødre Asger og William Kudahl. Siden 2014 har de udgivet en række vinyler med feltoptagelser, drone, ambient samt til og med breve. Mens Resonans ikke blot er forbeholdt udgivelser af eget materiale, har labelet indtil nu dog hovedsageligt udgivet de to brødres samarbejde og solomateriale, der spænder over feltoptagelser fra Hirsholm og Samsø til Maniitsoq (“Postkort fra Hirsholm”, “Island Shapes I – IV”, “Optegnelser fra Maniitsoq”), minimalistiske kompositioner for elektrisk guitar (“Water Music”) til senest let svævende ambient på første del af et lettere utraditionelt format: album-føljeton-projektet “Tilnærmelser”.

I 2017 varsler Resonans imidlertid også indtil videre to nye udgivelser fra henholdsvis Tobias Sejersdahl og gruppen She Dives (fuld åbenhed: P/A-redaktør Nils Bloch er en del af bandet). Mens She Dives’ album “Nebula” ifølge brødrene er “en musikalsk undersøgelse af begrebet forfald”, byder “Mellie”, det kommende debutalbum fra Tobias Sejersdahl, på ambiente lydlanskaber spillet på modular-synth og klarinet.

Vi har i den anledning bedt Resonans om at bidrage med et mixtape, der tæller både nyere og endnu uudgivet musik på selskabet, samt musik fra arkiverne og nogle af de inspirationskilder, der ligger til grund for selskabets profil. Såfremt man endnu ikke har stiftet bekendtskab med labelet, foreligger der altså nu en ideel indgangsvinkel til det ambitiøse, men for nogle muligvis også krævende, foretagende. På samme vis som arrangementerne Lydhør På en Søndag, hvor William Kudahl er medarrangør, byder Resonans’ egne udgivelser også på en suveræn mulighed for åben og nysgerrig lytning.

Tracklist:
Asger & William Kudahl: “Tilnærmelser II B”
Cluster & Eno: “Schöne Hände”
Asger & William Kudahl: “Tilnærmelser III A”
Loscil: “Monument Builders”
She Dives: “Be //”
Tobias Sejersdahl: “Melile pt. III”
William Kudahl: “Island Shapes I” (i halvt tempo)
Asger Kudahl: “Martyrmuseum II”
Deru: “1979”
Asger & William: “Tilnærmelser I A”

Redaktørens note: P/A’s Nils Bloch er medlem af bandet She Dives.