Passive/Aggressive

Tee Vee Pop – punkekko fra en fjern nutid

Feature September 3 2013

teeveepop3
Af Adam Thorsmark. Foto: Søren Kirkegård.

Xenia, Tulle, Esle og Jette. I starten af 80’erne gik disse fire kvinder sammen under navnet Tee Vee Pop (senere The Vanishing Point) og fremmanede post-punk køligere end koldkrigen. De livedebuterede året efter til en koncert med Sods, og i deres fire års levetid fra 1980-84 nåede de at udgive en ep og en række kassettebånd, såvel som at spille support-jobs i København for The Fall og Nico. Peter Peter hjalp til som lydmand og producer.

Lyden er rå, kassettebåndet hvæser som en rabiesramt kat. Det er tre-akkorders art-punk med naive og dystopiske tekster: ”No love. No hate….wouldn’t it be nice to be a robot”. Det er sgu ret godt, også her 30+ år senere. Hvorfor de aldrig blev eller er blevet store er lidt af en gåde.

Det er selvfølgelig aldrig for sent. Tee Vee Pop udkom dengang på det danske uafhængige pladeselskab Irmgardz, men blev for nyligt kontaktet af et fransk pladeselskab, som ville genudgive deres bagkatalog.

Info: Tee Vee Pop spiller på Mayhem til re…-releasefest engang i løbet af måneden. “The Only Years,” som pladen meget rammende hedder, er ude i meget begrænset oplag og kan bestilles nu hos Desire Records og Mitzvah Records.

teeveepop4