Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Vault-101 – Trommemaskineduo udsender 12″-debut på nystartet technolabel fra Blågården (premiere)

Blog October 31 2015, af passive/aggressive insuladance

Af Simon Christensen

Klaus H. Hansen og Toke Tietze Mortensen er som Vault-101 klar med deres første vinyludgivelse “Windsurfer”, som samtidig er første katalognummer på det nystartede techno-selskab Insula Dance. Det nye label er startet af Troels Fløe fra Insula og tæller også allerede et bånd med Deeplands (hvor samme Klaus H. Hansen er sat sammen med Lukas B. Højlund).

Vault-101-materialet er baseret på udforskningen af begrebet Post Apocalyptic Acid Funk gennem det seneste års improviserede koncerter, og de to tracks er så indspillet som livetakes i studiet. Andreas Korsgaard har skrevet en glimrende artikel om sidste års båndudgivelse Vault-101 “P.A.A.F”, som var indspillet direkte ned på et kassettebånd. Forskellen til ep’en er primært, at “Windsurfer” er indspillet i flere spor, mixet med Andreas Pallisgaard og derfor lyder virkelig godt.

Det stilistiske udgangspunkt på den 19 minutter lange 12″-udgivelse er håndspillet techno, hvilket også afspejler sig i maskinparken, der tæller en håndfuld trommemaskiner, en modular-synth og pedaler. Outputtet er derfor en form for dynamisk techno. A-siden er til sammenligning mere sumpet og straight. Mens B-siden “Flying Yeti” er mere legesyg, hurtigere og mere syret, hvilket placerer Vault-101 i et underholdende mellemrum mellem funktionsmusik og far out eksperimenteren med genren.

Info: Vault-101’s “Windsurfer EP” udkommer på Insula Dance lørdag den 31. oktober. Stream A-siden her i en begrænset periode.