Passive/Aggressive

Dagene har ikke ro – Passive/Aggressive #10

“Dagene har ikke ro”
– otte essays om forholdet mellem kunst og psykisk sygdom

84 sider. 500 eksemplarer.
Udgivet af Passive/Aggressive.
December 2021.

“Dagene har ikke ro” udkommer efter idé af Emil Grarup, og derudover medvirker dramatiker Lin Melkane, billedkunstner Nils Linddahl Buksted, musiker og grafiker Joakim Wei Bernild, billedkunstner Tilda Lundbohm, forfatter Sebastian Nathan, billedkunstner Alice Topsøe-Jensen og forfatter Runa Marie Luth. Dorte Limkilde har lavet sats og illustrationer. P/A ønsker at sige stort tak til alle medvirkende.

Uddrag fra introduktionen: “Jeg hedder Emil Grarup og er redaktør på dette zine. Idéen til denne udgivelse kom, da jeg selv blev ramt af en psykoselidelse kaldet skizotypi og pludseligt oplevede, hvordan min psyke ændrede sig radikalt og med dette mit forhold til sprog. Jeg har skrevet i mange år, men efter at jeg er blevet syg, orienterer jeg i langt højere grad end før min skrift efter en slags intuitivt sandhedskriterium: Teksten skal vække genklang hos mig både følelses- og erfaringsmæssigt – ellers gør den mig endnu mere syg.

Denne oplevelse har fået mig til at overveje forholdet mellem kunst og psykisk sygdom helt generelt: Jeg er blevet nysgerrig på, hvordan dét at have en anderledes bevidsthed også kan fordre en anderledes kunst (eller mangel på samme). Jeg er ikke interesseret i den skadelige myte om den gale kunstner, som bestandigt florerer i den offentlige bevidsthed; snarere ønsker jeg at åbne for en diskussion af det singulære perspektiv og de singulære erfaringer, som de fleste sindslidelser ”tilbyder”.

Mit håb for denne udgivelse er, at disse personlige udsagn kan medvirke til at nuancere og informere den offentlige diskussion om kunst og psykisk sygdom og dermed både eksplicit og implicit mobilisere en kritik af den sensationalistiske diskurs, der regulerer manges forestillinger om et liv med psykisk sygdom. Vi har brug for fortællinger, der kan ændre denne diskurs, fordi det er udmattende og bekymrende, nærmest skræmmende, hvor lidt den brede befolkning ved om, hvad det egentlig vil sige at være som os.”

Køb “Dagene har ikke ro” her:
1. Udgivelsen kan afhentes allerede fra lørdag 11. december i kbhske forhandlere såsom Politikens Boghal, Møllegades Boghandel, ark books og Proton Records. Prisen er 50 kr.
2. – ankommer hos de tilmeldte distributører i løbet af uge 50. Hold øje med siden her for at finde ud af, hvor præcis du kan finde den i dit nærområde. Prisen er 50 kr.
3. – sendes med mailorder til adresser uden for hovedstaden senest den 18. december, så du kan nå at få den før juleferien. Bestil ved at sende en mail med din adresse til info@passiveaggressive.dk, betaling klares med Mobile Pay til foreningens nummer 16919. Prisen er 75 kr. inkl porto for 1 eksemplar. 125 kr. for 2 eksemplarer.

Alle Patreon-abonnenter får tryksagen tilsendt automatisk før jul.

P/A er non-profit.
ISSN: 2245-862x
Støttet af Statens Kunstfond.