Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Code Walk – Lyden af klubbens hjemsøgende fravær

Blog September 24 2020, af mikkelarre

Af Alexander Julin Mortensen

Københavnske Code Walk udgav sidste år sit andet udspil, “Distance”, og nu følger duoen op med intet mindre end en trilogi af EP’er, der i alt byder på 15 nye produktioner fordelt ud over de tre udspil.

Det første af disse udspil, “Separate”, udkom midt i september. EP’en byder på intensiv og urovækkende techno, der i flere tilfælde også foregår i et højt tempo, ikke ulig det som meget andet techno fra hovedstadsområdet netop er blevet internationalt anerkendt for.

Code Walk er dog langt mere end blot endnu et københavnsk techno-act. Først og fremmest er det langtfra så poleret eller fokuseret omkring fængende melodi-linjer, som flere og flere artister inden for dette musikalske spektrum ellers har flirtet med i senere tid. Og selvom Code Walk heller ikke er alene om at forene det ekstatiske og uhyggelige, gør duoen det dog i en bemærkelsesværdigt højere grad, end hvad man ellers har kunnet høre hos andre københavnske producere såsom Sugar og Niki Istrefi. Der er noget decideret skummelt over stemningen i Code Walks musik, der dels bunder i de underliggende melodier, men i høj grad også skyldes deres inkorporering af vokal-spor på flere numre. Den nærmest spøgende vokal på “Inside”, “Clock” og “Short Time Later”, lyder som udsprang den af et vagt minde om et dansegulvs eksistens; et minde, der gradvist forgår.

Afslutningsnummeret på udgivelsen flugter med denne opfattelse af musikken. På “Forget” hører vi netop dette ord – altså “forget” – gang på gang blive gentaget over afslutningsnummerets spilletid, mens en presserende bas borer sig ind i hovedet på lytteren. For mig at høre fremstår EP’en derfor også som en hymne til et dansegulv, der forsvinder under vores fødder; et kulturelt rum, der har været lukket for os i godt et halvt år, og hvis eksistens efterhånden kan virke så virkelighedsfjern som en svunden drøm eller et fortrængt mareridt.

Info: “Separate” udkom d. 14. september på Peder Mannerfelt Produktion. Den efterfølgende EP kaldet “Guide” udkommer d. 28. september, mens den sidste, “Aim”, udkommer d. 12. oktober.