Passive/Aggressive

Passive/Aggressive – Nyt tidsskrift og kommissionerede værker belyser kunsten i en karantænetid

"Isolation" September 26 2020, af nilsbloch
Grafik af Tobias Holmbeck

Af Nils Bloch

Hvert år udgiver Passive/Aggressive et større tidsskrift, som belyser en tematik gennem interviews, essays og analyser. I år er ingen undtagelse, men med den forskel, at vi på redaktionen i forbindelse med vores niende tidsskrift også har haft mulighed for at kommissionere lydværker specifikt dertil. Derfor har vi valgt at give Passive/Aggressive #9 et liv online først. Man kan sige, at det er blevet en slags virtuel udstilling.

Med Passive/Aggressive #9 ønsker vi, gennem en blanding af lydværker, essays og interviews, at forholde os til den samfundskrise, der er opstået i kølvandet på COVID-19-pandemien – specifikt følgerne af den globale karantæneperiode og den deraf afledte tilstand af isolation. Kunstneriske, eksistentielle og politiske perspektiver.

Hvad har den gjort ved den måde, vi skaber og bruger kunst på? Har den åbnet op for nye typer af værker og distributionsformer? Har den skubbet til relationen mellem kunst og online-medier? Hvad er de politiske implikationer af denne samfundsisolation? Er der opstået nye fællesskaber og socialiseringsformer på baggrund af den fysiske isolation?

Håbet er – gennem et patchwork af nyskrevne værker og refleksioner – at skabe rum for en kunstnerisk bearbejdelse af denne periode.

De første tegn fra Passive/Aggressive #9 er allerede nedfældet og bliver nu samlet – midt i krisen – og Passive/Aggressive vil hen over efteråret fra 2. oktober løbende præsentere værker, essays og interviews her på siden, hvorefter projektet vil kulminere i udgivelsen af et fysisk magasin.

Passive/Aggressive #9
“Isolation”
2020

Med nye værker og essays af:
Astrid Sonne
Joalane Cecilie Laurberg Mohapeloa
Marcela Lucatelli
Niels Henning Falk Jensby
Soho Rezanejad
William Kudahl & Morten Søndergaard
ØjeRum (Paw Grabowski)
m.fl.

Redigeret af: Nils Bloch & Passive/Aggressive.
Grafiske værker: Tobias Holmbeck.
Tekster af Ida Selvejer Faaborg, Ivna Franic, Macon Holt, Rasmus Hjortshøj Steffensen m.fl.

Passive/Aggressive er en non-profit forening, og alle foreningens printudgivelser kan erhverves til produktionsprisen. Læs mere på www.passiveaggressive.dk/print eller bliv abonnent på Patreon.com/pasaggressive

Tak til Dansk Komponistforening og G((o))ng Tomorrow for generøse bidrag til værkerne samt til Statens Kunstfond.