Passive/Aggressive

Astrid Sonne & Xenia Xamanek Lopez – Fotodagbog fra Japan

Blog Feature February 25 2018, af sandra

1PABilleder af Astrid Sonne og Xenia Xamanek Lopez – introduktion af Sandra S. Borch

Astrid Sonne og Xenia Xamanek Lopez (Equis) har længe lavet støj med diverse maskiner i Københavns undergrund, i januar tog de sammen langt mod øst for at udforske den japanske kultur. Passive/Aggressive spurgte, om de havde lyst til at dokumenterer deres tur.

Begge havde en fascination af Japan og lyst til at udforske landet. Da muligheden bød sig, var de enige om at tage afsted med et ønske om at møde nye mennesker, opleve nye steder og sprede deres musik. Som de selv udtrykker det: “Efter vores mening er at rejse den bedste måde at opleve et nyt land på, for ved at kombinere det med koncerter får man mødt nogle folk, oplevet en scene, skabt nogle kontakter etc. Vi ønskede selvfølgelig også bare at møde nye mennesker, at få spredt vores musik, se hvordan det er at spille et job, hvor der ikke er nogen venner til at sige, at det er godt. Det er en mere ærlig reaktion, du får.”

“Der er en lang og stolt tradition både indenfor noise, minimalisme og anden experimental-musik i Japan. De har en særlig måde at zoome ind på. Vi oplevede flere koncerter, der bare behandlede én ide hele vejen igennem, de er mestre i transitioner og form. De ved hvordan begrænsning kan skabe frihed og det er vildt fascinerende at opleve,” siger Sonne og Lopez. På trods af den store geografiske afstand synes den japanske undergrund af trække paralleller til den danske, som ifølge Astrid og Xenia har scenerne en masse drivkraft og baseret på et åbent community. Her følger billeder fra deres tur igennem Japan:

1PA

1. Solnedgang på vej til første koncert på det lille spillested OTOOTO i Shimokitazawa, Tokyo.

2PA

2. Shinjuku, Tokyo. Shinjuku er verdens travleste station med mere end 2 millioner rejsende pr. dag. Som man kan se er vi kommet til de bøjede nakkers land.

3PA

3. Fritid i Akihabara. En bydel der har specialiseret sig i salg af elektronik. Her kan du få alt fra rackmoduler til anime gadgets til J-pop merch. Alfred får sig en øl.

4PA

4. Gameshop.

5PA

5. Lydprøve på Forestlimit, Tokyo

6PA

6. Astrids plade “Human Lines” bliver afleveret til pladebutikken Big Love. Nogle mere begejstrede end andre.

7PA

7. Efter 8 dage i Tokyo, tager vi til Osaka hvor vi skal spille vores 3. koncert. Photoshoot foran Osaka Castle.

8PA

8. Astrid i en traditionel japansk have.

9PA

9. I haven er der én ansat til at vaske træerne.

10PA

10. Koncert på Environment 0g, Osaka.

12PA

11. Nu Kobe. Vi boede i en lille by uden for Kobe kaldet Shioya, i Guggenheim House (huset vi står foran) hvor vi også spillede koncert. Huset bliver brugt som residency, forsamlingshus, koncertsted og til udlejningsbrug.

13PA

12. Billede foran byens shinto-tempel hvor vi overværede en ceremoni. På billedet står Astrid og Freja og snakker med vores kontaktperson på Guggenheim House, Ali.

14PA

13. –

11PA

14. Forberedelse før koncert, Guggenheim House.

15PA

15. Hund ved tempel, Kobe.