Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Anders Boserup – Med åbne netværk og lukkede øjne (interview)

Feature November 8 2016, af passive/aggressive IMG_8148

Af Simon Christensen

Svendborg-musikeren Anders Boserup udgiver musik i så rastløst et tempo, at det er svært at fokusere på én del uden at miste fornemmelsen for helheden. Han er manden bag projekterne Aris Arias, Brothers In Silk, Anders Boserup, Patricia International, mv. og medarbejder i organisationen Urgdotorg.org.
Samtidig er han en del af diy-familien Vellness Plader, men hans foretrukne udgivelsesform er mere eller mindre tilfældige profiler på Soundcloud, nogle gange med næsten daglig frekvens, hvor de forskellige aliasser definerer en musikalsk ramme. Man kan ikke helt lade være med at tænke på Aphex Twin, James Ferraro og Ariel Pink, uden dog at påstå andet end at Anders Boserup bruger de forhåndenværende midler – og derfor tænker udtryk før en bestemt analog maskine eller lyd.

Tidligere i 2016 udkom én af hans mest sammenhængende udgivelser, “Simulator”, og til december skal han spille sin debutkoncert i eget navn med band. Helheden hænger derude et sted og venter, og i mellemtiden er her et email-interview med den mangesidede animator og producer.

P/A: Hvordan ser en helt almindelig dag ud i livet hos Anders Boserup?

Anders Boserup: “De sidste mange måneder, og vel næsten år, har gået på umiddelbart at skabe lyd fra morgen til aften, hehe. Både mine egne projekter og projekter med andre. Så har jeg selvfølgelig brugt en masse tid med mine gode venner og Vellness-familien. Jeg har også gået lidt i skole, men det har ikke været nogen succes.”

P/A: Hvad er din musik og dine visuals inspireret af – musik, kunst, digitaliseringen eller andre ting?

“Det er et stort spørgsmål. Alt mellem himmel og jord. Mine venner, mig selv, folk, som tør udfordre, post-internet-kunsten. Generelt er jeg meget inspireret af rigtig mange ting. Mange indtryk ind i mig, en tur igennem mit indre maskineri af tanker og følelser, og så kastet ud igen i diverse lyde og sange. På internettet.

Som antydet er jeg fuldstændig vild med den gamle animationskunstform, specielt uddybet i trilogien “Mind’s Eye”, som jeg er vild med æstetikken bag. Det er svært for mig at forklare, men jeg får det så behageligt og komplet af at kigge på det. Jeg har været meget inspireret af lignende film, og derfor har jeg valgt selv at prøve at genskabe mit eget udtryk inden for den stilart, ved at genbruge materialer fra diverse film, klippe og klistre og så lave min egen musik til.”

P/A: Hvad synes du, musik skal kunne?

“Musik skal kunne alt og intet. Det skal kunne overraske, men det skal også kunne være forventet.”

P/A: Hvad er din relation til Vellness, Gylden Booking og Røde Himmel?

“Jeg har ikke rigtig nogen relation til Gylden Booking og Røde Himmel, ud over at det er gode gutter og et godt stykke arbejde, de laver. Vellness er mine brødre. Pissegode drenge alle sammen, og mange af os har kendt hinanden i rigtig mange år. Der er kommet andre til fra Jylland og fra København, som man har lært at kende senere hen, og som har vist sig også at være pissegode.”

P/A: Du udgiver en del ting på Soundcloud osv. Hvorfor denne udgivelsesform med forskellige aliasser og mange forskellige projekter?

“Jeg er glad for Soundcloud, fordi det er så let tilgængelig en platform. Alle kan bruge den, alle kan lægge det, de vil, ud, og alle kan høre det uden nogen form for reklamer og alt det der. De forskellige aliasser, jeg har, har jeg brugt som en slags ramme for nye tanker og produktionsformer. Det har virket. Lidt for at have et anderledes ‘billede’ og en idé at forholde mig til – og så skabe derfra.”

P/A: Det virker, som om du laver musik inden for mange musikalske stilarter. Men hvilke maskiner laver din musik, og kan du spille live?

“Jeg købte min iMac efter min blå mandag. Siden da har jeg begået mig i alt og alting; alt, jeg har følt for. Jeg vil ikke begrænse mig selv eller fastholdes i noget, hvis jeg kan det hele, og hvis jeg vil det hele. Mit grej er den dag i dag den selv samme iMac, et lånt lydkort, en lånt mikrofon (rigtig mange af mine lidt tidligere numre på Soundcloud har jeg indspillet vokal til igennem iPhone-høretelefoner, “dancing in my memory” som et eksempel), en lånt guitar og mit eget gamle midi-keyboard, som jeg byttede mig til i tidernes morgen. Jeg har også et gammelt Technics KN2000-keyboard fra ’93. Det bliver dog mest brugt til bare at spille og øve på. Jeg spillede live til Karrusel for lidt tid siden bare med computer og mikrofon, og det gik skidefedt. Der var bare ikke noget publikum. Nu her til december spiller jeg til vores Vellness-arrangement med et fuldstændig overdrevet band, og det kommer til at blive det vildeste nogensinde. Det er jeg sikker på. Det glæder jeg mig til.”

P/A: Fremtidsplaner?

“Fremtiden står på endnu mere musik, endnu mere udvikling. Flere projekter, flere spillejobs, så jeg kan skaffe penge til ordentligt grej, og så forhåbentlig en gang længere ude i fremtiden at komme ud og repræsentere uden for de danske grænser.”

Info: Anders Boserup spiller første gang live med band til Vellness Plader Mixtape Releaseaften d. 15. december (RSVP).