Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Chris Watson – Nærbillede og ambiens i feltoptagelser

December 20 2012, af passive/aggressive

I den netop overståede weekend den 15.-16. december præsenterede Cinemateket en række feltoptagelser som biografarrangementer (uden billede) med titlen “Recordings – Kunsten at optage lyd”. I den forbindelse var den engelske Chris Watson i byen og gav en artist talk, samt et interview med SNYKradio, som du kan høre herunder.

Chris Watson er en af de mest profilerede field recording-artists (ex-Carbaret Voltaire) – også både en fremragende lytter og tænker – og har udover at udgive feltoptagelser også lavet lyd for BBC’s naturserier. Han er primært interesseret i naturlyde fra hele verden i alle mulige variationer, som bevæger sig fra close-ups på løver, myrer og krokodiler og store lydlandskaber, der giver en ambiens. Derudover kan man blandt andet finde spændende optagelser som fx. El Tren Fantasma, der består af optagelser fra den sidste togrejse på en nedlagt mexicansk jernbane i 1998.

Præmissen for dette interview er lydens fænomenologi, optageteknik og den kunstneriske bearbejdning af optagelserne. God inspiration for at fordybe sig i feltoptagelser som en alternativ musikalsk disciplin (Tak til SNYK).