Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

En introduktion til Festival for Nordisk Lydkunst – på grænsen af menneskets auditive perception

September 6 2012, af passive/aggressive

Festival for Nordisk Lydkunst, forkortet LAK ?, præsenterer de næste fire dage (6.-9. september) fuldt program med en åben fortolkning af, hvad der er lyd, og hvad der er musik – hvorfor festivalen passende udgøres en blanding af installationer og koncerter. Overordnet er programmet meget formidlende og dansk, men har fundet en del kuriositeter, som også bevæger tilbage i tiden og udforsker gamle og ukontrollerbare maskiner.

Mest fremtrædenede er installationen Regnskov, der er en genfortolkning af David Tudors serie af værker kaldet ’Rainforest’. Live lyd omdannes til vibrationer, som sendes gennem en række fundne metalobjekter, der hænger fra loftet som højttalere. Regnskov vil spejle den struktur, der kendetegner en virkelig regnskov, hvor det er afgørende for enhver dyrearts overlevelse, at den både kan høre og blive hørt af sin egen slags i skovens lydlandskab.

I koncertprogrammet er det noget af en glæde at kunne se frem til Damien Dubrovnik, Frisk Frugt (Can plants make music?) og TR Kirstein som noget af det mest poppede på programmet. Kig også forbi elektroakustikeren Morten Riis, der giver koncert med musik for dampmaskine, den norske multikunstner Kaj Aune, radiofanatiker Jan Stricker samt Jonas Kierkegaard, der medbringer værket “+10kHz” – en 8-kanalers lydskulptur, der opererer på grænsen af menneskets auditive perception.

Torsdag/mit program
13.00     SEMINAR: URBANITY, SOUND AND ART
17.00     ÅBNING AF LAK FESTIVAL
18.00     REGNSKOV 2012
20.00     JONAS KIRKEGAARD (DK)
21.30     RENÉ MIDDELHEDE (DK)

Fredag
17.00     ASKE KRAMMER (DK)
18.00     ANDERS MONRAD / JESPER ELVING (DK)
20.00     YOYOOYOY (DK)
21.00     VECTRAL (DK)
22.00     KAJ AUNE (NO)
23.00     YOYOOYOY DJ TEAM (DK)
00.00     TR KIRSTEIN (DK)    

Lørdag
15.00     TALK: MORTEN RIIS (DK)
16.00     ELEKTROAKUSTISK CAFÉ: JAMES BREWSTER (UK)
18.00     SANDRA BOSS (DK)
19.00     EA BORRE / MIKKEL PIHL (DK)
20.00     MORTEN RIIS (DK)
21.00     VINYL -TERROR & -HORROR (DK)
22.30     FRISK FRUGT (DK)
00.00     DAMIEN DUBROVNIK (DK)

Søndag
14.00     LYDLØS FROKOST m. MORTEN SØNDERGAARD
15.00     PETER KNIGHT (AUS)
15.00     JAN STRICKER (DK)
16.00     TALK: STINA HASSE (DK)
17.00     RUNAR MAGNUSSON (IS)

“Et fællestræk for flere af de præsenterede installationer og koncerter på LAK, er, at der arbejdes ud fra et ofte meget fysisk og visuelt forhold til lyden som fænomen. Overordnet kan der tales om en bevægelse væk fra fra trends i moderne mediekunst, hvor anvendelsen af den nyeste, især digitale, teknik har været fremherskende. Mange af de præsenterede værker på LAK eksemplificerer mere grundlæggende undersøgelser af lydens natur med fokus på taktilitet og funktionsmæssig gennemskuelighed, hvor teknologien undersøges og iscenesættes i organiske former.” (via Genlyd)

Festival for Nordisk Lydkunst finder sted den 6.-9. september på Prags Boulevard 43. 100 kroner for partoutbillet. (RSVP)