Passive/Aggressive

Festival Of Endless Gratitude #5 – én stor spraglet enhed af åbne musikalske venskaber

Feature Mixtape August 26 2013, af passive/aggressive sunarawthreevases

Uendeligt taknemmelig. Om mindre end uge starter den femte udgave af den efterhånden ret kendte over-/undergrunds kollektive anstrengelse af en nonprofit festival, Festival Of Endless Gratitude, der startede som et udvekslingsprojektet med musikscenen i New England omkring guitaristen Ron Schneiderman og mikro-pladeselskabet Spirit of Orr. Historien om Festival of Endless Gratitude er udmærket dokumenteret i filmen Behind A Hill og denne Information-artikel. Lyt til udvalgt musik fra årets program nederst i dette indlæg, som vanen tro er kompileret af bookerne selv.

I dag er den alternative musik- og kunstfestival fortsat båret af et kollektiv af kuratorer, der præsenterer et musikprogram med eksperimenterende international musik i alle/ingen genrer, vild og ødelagt ny dansk musik – og måske bedst af alt specialiserer sig i at fremdrive åbne musikalske venskaber på og omkring festivalen. I år er der således comeback til en række nye/gamle projekter med guitaristen og festivalens vel vigtigste personlighed Ron Schneiderman, der opholder sig i Danmark i en længere periode; det er lykkedes at booke Sun Araw, som længe har stået i toppen af ønskelisten og præsentere projektet The (3) Vases, der er lavet specifikt til FOEG; odensianske Causa Sui, der også både har udgivet og givet koncert med Ron Schneiderman og for øvrigt lige har udgivet den fabelagtige “Euporie Tide”.

“Årets festival er arrangeret med det mål at skabe én stor spraglet enhed af musik, visuals, installationer, udsmykning, god mad og specialbryggede kvalitetsøl – præcis den festival arrangørerne helst selv ville komme til. Derfor rykker festivalen tilbage til den gamle, stemningsfulde togremise KPH VOLUME på Enghavevej, hvor publikum kan fordybe sig i eksperimenterende enere som Köner, Sun Araw og Ghedelia Tazartès, slappe af til tidlige og mere stille koncerter med navne som Andrew Cedermark og Hearsay & Hyperbole og give slip til weekendens fester med deejays, dansable elektroniske kunstnere som Stella OM Source og Samuel Kerridge og vilde rockbands som Shitpiece, Causa Sui og JimJams.” (i en mail fra festivalarrangørerne).

Derudover kan man høre Succes & Penge (Jonas Okholm, Kristian Poulsen, Claus Haxholm), Exit Pigs, Gary War, Jesusulven, Solhorn, Sveriges Kommuner och Landsting, Tex Fuller, Trust m.fl.

Info: Festival Of Endless Gratitude 2013 finder sted den 29.-31. august (RSVP). Man kan desuden opleve Ron Schneiderman i forskellige sammenhænge de næste 14 dage, bla. med et hold FOEG-kendinge i albumaktuelle Bost-X den 4. september!