Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Gooms – bølgeskvulp i syrebadet

Blog September 25 2013, af redaktion gooms

Hej Verden, mød Gooms. De består af Aske Zidore (fra de hedengangne popeksperimentalister i Oh No Ono) og vennen Suni a Argjaboda, og med seneste tilføjelse af Jens Ramon er de nu…you guessed it… en trio. Deres debutalbum udkommer, inshallah, engang i starten af 2014. På baggrund af de to første musikvideo-smagsprøver, bandet har lagt ud,  lover albummet virkelig dejligt uforudsigeligt.

På ”El Castell” blendes solbeskinnet surf-pop sammen med åndemager-psych og Hawaii-pop på en overraskende naturlig facon. På ”Greedom” er vi mere over i en James Ferraro-beslægtet odd-pop collage, i form af et samarbejde med de ukrainske musikproducere Aerobic Cannibal og slow-jam-sangeren Bill Collins.

I en mail til os forklarer Aske Zidore:

Gooms startede stille og roligt op i 2010, som et projekt mellem vennerne Aske Zidore og Suni a Argjaboda. Det der startede som en smadret hippie-math duo bestående af trommer og guitar, skiftede efterhånden form og lyd, og kom til at indeholde flere smadrede elementer og en mere alsidig lyd. For at komme lidt væk fra byen, blev det til et halvt år på den amerikanske vestkyst hvor den stod på baywatch, nattejams og udarbejdelsen af et utal af skitser til et kommende album. Tilbage i København allierede de sig med deres gamle Skørpingdreng, Jens Ramon, og fortsatte som trio arbejdet med debutalbummet. Et stilmæssigt spredt album, som bærer præg af de indtryk og oplevelser trioen har samlet sammen de sidste tre år.”