Passive/Aggressive

Grævling – fabeldyr og udfrielse

Blog April 4 2013, af redaktion 72984_606185522743033_675837800_n

“Jeg digter en historie om hvad der vil ske
Den bøjer mine tanker og det jeg kan se,
og virkeligheden vrides i stykker igen
så det bliver svært at se hvor jeg er på hen”
(’En historie’)

Ovenstående er måske ikke årets mest mundrette omkvæd, men når man hedder Grævling, spiller psychrock, der placerer sig i direkte forlængelse af hippiernes eskapistiske symbolsprog med drømme om udfrielse af rotteræset og 8-16-trummerum (med fortabelsen lurende som en fatal mulighed), så giver det straks bedre mening.

Grævling er et soloprojekt fra Rasmus Klausen (live har han dog allieret sig med fire kumpaner), der sidste år gjorde opmærksom på sig selv med en selvbetitlet digital udgivelse, indspillet i forældrenes garage og fortsat tilgængelig via projektets Bandcamp. Man tænker uundgåeligt på Dungens produktive ankermand Gustav Ejstes, men kendskabet til hele den danske syrerockhistorie, fra 60’erne og 70’ernes koryfæer som Young Flowers og Beefeaters og frem til Spids Nøgenhat og Dragontears. Pt. er Klausen i gang med at færdiggøre et nyt album, og de to numre, ’Den rigtige brik’ og ’En historie’, der allerede nu er tilgængelige til lyt og download lover rigtig godt.

Grævling arbejder pt. på et nyt album. Gruppen kan opleves live den 13. april på Stengade og den 11. maj på The Big Bang i Roskilde.