Passive/Aggressive

Gullo Gullo – Kakofonier af orden og kaos

Blog May 3 2017, af passive/aggressive 18156724_1762953394015900_9071261739838464083_o

Af Emil Grarup

Anders Jørgen Mogensen (KLoAK, Nikolas, Alle med balloner), Jesper Bagger Hviid (Broder, Himmelschiff Excelsior, GOHV m.fl.), Anders M. Jørgensen (Værket, Slægt, KAMP) og Axel Green (Argot, KAMP) har dannet et nyt band. Bandet er blevet døbt Gullo Gullo – også en titel fra Mogensens seneste band, den elektroniske improgruppe Nikolas – og har indtil videre udsendt to numre: “Another Dead Astronaut” og “Amazing Data”, som ligger tilgængelige på bandets Soundcloud. Indspilningerne er de hidtil eneste offentliggjorte, men der skulle angiveligt være en udgivelse på vej på pladeselskabet Escho i løbet af sommeren.

Skiftevist råbende, skrigende og syngende agerer Anders Jørgen Mogensens vokal et organiserende princip på begge numre. Vokalen udstikker på “Another Dead Astronaut” retningen for et lydlandskab, der i løbet af lidt over tre minutter på den ene side indeholder repetitive passager, hvor en tung, doomet baslinje akkompagneres af et spartansk guitarostinat, som lægger sig over en bastant trommebund med en nærmest rituel klang – og på den anden side passager af mere eller mindre frenetisk karakter, hvor grænserne mellem de respektive instrumenter tilsløres, men alligevel mødes i en form for harmonisk kakofoni.

“Amazing Data” dyrker på mange måder den samme æstetik, men det er stadig, som om der er noget lidt anderledes på færde: Hvor man på “Another Dead Astronaut” tydeligt kan fornemme et skel mellem ‘orden’ og ‘kaos’, lyder “Amazing Data” på samme måde som en bevægelse mod en slags formmæssig opløsning, der konstant stiger i intensitet, men som aldrig når et forløsende klimaks. Instrumenterne bevæger sig således mere frit over vokalen og får derved en nærmest feberagtig klang, som om fingrene hele tiden sitrer efter at befinde sig i en anden position. I særdeleshed guitaren cirkulerer skizofrent rundt og kommer på den måde nærmest til at konkurrere med Anders Jørgen Mogensens messende refræn om, hvem der først kan opløse sig selv.

Info: Gullo Gullo giver koncert næste gang den 20. maj på Osramhuset med Collider og Husbands (RSVP).