Passive/Aggressive

Milk Music og The Men – velproducerede opdateringer fra guitarland

March 8 2013, af redaktion 420370_357189900992190_322181269_n

Det er tid til en opdatering fra Guitarland. Hvor riffet regerer, hvor dåseøllene altid er lunkne, forstærkerne brøler overstyret, og håret altid er halvfedtet.

Milk Music – en samling snotnæsede Washington/Olympia-kids vi for halvandet år siden arkiverede under ’sygt svedigt’ – barsler med deres første fuldlængde med en tidlig kandidat til årets albumtitel: ’Cruise Your Illusion’. Puritanske firstmovers vil måske bemærke, at noget af den grundlæggende autenticitet er blevet snigløbet af en lidt bedre produktion i forhold til de tidligste udgivelser. Men hey, vi snakker stadig tommetyk grunge-suppe med J. Mascis-værdige powerakkorder, hvis forløberne ’I’ve Got a Wild Feeling’ og ’Cruising With God’ (de kan altså noget med titler!) er repræsentative for det kommende album.

The Men er også et gammelt bekendtskab her på bloggen, men hvor Milk Music buldrer ungdommeligt derudaf, så er den tidligere så hårdtslående Brooklyn-gruppe rykket ind i en ny fase. Det er snublende oplagt at trække modenhedskortet, når man lægger ører til deres seneste opus ’New Moon’. Her er den klassiske (rock)sangskrivning blevet opprioriteret, så frem for en knytnæve i fjæset bliver man mødt med en fadølsduftende bjørnekrammer fra et band, der er på toppen af deres game. ’New Moon’ er en varieret bombe af en guitarplade, der nok nikker broderligt til skiftevis The Replacements, Crazy Horse, The Hold Steady og Bossen, men som stadig også har rum for opkørt buldrende offensiver – bare lyt til det næsten otte minutter lange afslutningsnummer ‘Supermoon’.

Info: Milk Music ’Cruise Your Illusion’ er ude den 2. april via Fat Possum, The Men ’New Moon’ er ude nu via Sacred Bones. The Men spiller den 21. marts på Stengade, og Milk Music er ifølge rygter også på vej til landet.