Passive/Aggressive

Moon Duo – udkokset stammedans om rockshamanens bål

October 1 2012, af redaktion

Nogen bands skal helst ikke rykke sig for meget. Faktisk er det allerbedst, hvis de bliver stående med fødderne lænket på den samme flise. Ok, der overskred vi nok reglerne for en generel udsigelse, så hurtigt videre til anledningen til dette indlæg: Wooden Shjips-guitaristen Ripley Johnson og kæresten Sanae Yamadas dogmatiske en-guitar-og-en-rytmeboks-projekt Moon Duo, der i dag udsender deres tredje album ’Circles’ (med et ekstremt vildt cover) på Souterrain Transmissions (Marnie Stern, Ganglians, Zola Jesus, EMA etc.).

På samme måde som Wooden Shjips arbejder Moon Duo med den transcenderende effekt, som et monotont udtryk kan skabe: Repeterende, hallucinerende, shamanistisk, groovy, spirituelt, eskapistisk og udkokset. Men hvor remedierne hos førstnævnte er urklassisk syrerockbandopstilling med guitar + bas + trommer, så skaber Moon Duos blanding af utrætteligt pumpende rytmeboks og flossede guitargreb en mere maskinel, opkørt og primitiv (stamme)dansabel energi. På den måde har måneduoen sin klare berettigelse ved siden af hovedbandet.

’Circles’ kan måske nok klandres for ikke at belyse mange nye sider af formålserklæringen. Ok, måske har de stedvis skruet lidt ned for tempoet og op for en mere klassisk sangskrivning, men det er primært krusninger i overfladen. På den anden side: alt for vilde eksperimenter ville på sin vis sprænge det fundament, som Moon Duos udtryk hviler på. Og det skulle skal vi sgu ikke nyde noget af!

‘Circles’ udkommer i dag via Souterrain Transmissions.