Passive/Aggressive

Plök – Urørlig i egen liga

Blog October 7 2013 0001694075_20

Muterende dansk matematisk musik. Plök er en fem-mands-gruppe med Mikkel Kongstad på vokal. De havde oprindeligt base i Odense, og på trods af at de også allerede har eksisteret i en 7-8 år og turneret en del internationalt, så er de i nogen udstrækning isoleret i en iltlomme mellem det etablerede og det oversete. På deres andet album “Infolympics” har de opsporet de amerikanske producere Seth Manchester og Keith Souza, der bla. står bag Battles “Mirrored” (2007) og Daughters “Daughters” (2010), hvilket også ansporer Plöks musik, som bevæger sig mellem et progressivt instrumentalt powerhouse af alt muligt og en tænkt intertekstuel lyrisk side. Musikken er selvfølgelig håbløst fastlåst i iltlommen, altså med en kombination af pophooks og forskruet heavy metal fandom med intellektuelle sidespring. Pladen “Infolympics” er i det hele taget en effektforelsket plade fyldt med instrumentale finurligheder, der fylder hele frekvensspektret – med undtagelse af tre kortere intermezzoer.

Som en del af en familie i dansk musik af kommercielle selvmål er Plöks musik frigjort, selvstændigt, ude af sin tid – og derfor i sin natur både underholdende, lytteværdig og urørlig (Læs: Man bør orientere sig om dette band af både ideologiske og musikalske årsager).

“Albummet er komponeret ud fra en devise om ikke at have flere spor, end der er hænder til rådighed. Dvs. alt skal ku’ reproduceres live. Kompositorisk har vi arbejdet meget med to elementer: 1) Rytmiske teksturer baseret på lige dele inspiration fra en bred palet af kunstnere som Steve Reich, Orchestre Poly Rythmo De Cotonou, Squarepusher, Can, Meshuggah og Battles. 2) Effektbehandling af såvel bas og guitar som vokal i et forsøg på at skabe en art organisk synthverden et sted i mellem det ydre rum, internettet og afrika. Lydmæssige referencer imellem plök og albumproducere Keith Souza og Seth Manchester kan samles sammen til fem følgende bands: Adebisi Shank, Daughters, Death Grips, Battles og Ratatat. Hensigten hermed: at fremelske en slags aggressiv og hårdtslående synthpop. Lyrisk behandler pladen overordnet forskellige informationsvidenskabelige og mellem-menneskelige problemstillinger, såsom hvad er sandhed og hvem skaber den, ud fra et globaliseret og internetbaseret perspektiv,” fortæller Mikkel Kongstad.

Info: “Infolympics” udkom den 9. september og kan erhverves hos Plök Bandcamp. Hvis du vil vide mere, så gennemgår bandet pladens numre her.