Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Posh Isolation – 8 Years (mixtape)

Mixtape February 27 2017, af Alexander Julin damiendubrovnik

Af Alexander Julin – Photo by Jonas Bang.

Posh Isolation behøver efterhånden ikke den store introduktion, specielt ikke indenlands. Det københavnske label fejrer i denne uge otte års fødselsdag; otte år med knap 200 udgivelser, der spænder over alt fra metal, lo-fi pop og punk til ambient, feltoptagelser, noise og orgelbaseret musik. P/A bringer i den anledning et mixtape kurateret af en af Posh Isolations grundlæggere, Loke Rahbek, med ældre, nyt og endnu uudgivet materiale.

Mixtapet præsenterer et udpluk af labelets brede musikalske spændvidde. Det er bemærkelsesværdigt nok at favne så musikalsk bredt over sit bagkatalog, som tilfældet for Posh Isolation har været over de seneste år. Hvad der dog er lige så imponerende, er måden, hvorpå det er lykkedes at skabe en rød tråd mellem et utal af forskellige artister og aliasser, der stilistisk adskiller sig fra hinanden. Det er bl.a. kommet til udtryk på flere af deres opsamlingsudgivelser såsom “You And Me Now”, “The Palermo Protocol” og “Rosehip, Scallop, Dancer”, hvor sammensætningen af flere umiddelbart intuitivt modstridende stiludtryk i stedet resulterer i et helhedsudtryk ud fra en fælles nerve eller ånd.

Det samme gør sig gældende for dette nye mixtape, hvor der trods åbenlyse forskelle også opstår en ny form for musikalsk sammenhæng, idet de skrøbelige kompositioner fra Eric Enocksson og Vanessa Amara præsenteres i samme kontekst som eksempelvis Age Coins maskinelle techno. Herved klargøres ikke blot de respektive musikeres diversitet, men også noget universelt blandt dem, der ikke så meget afhænger af genremæssig udfoldelse, som noget latent i det musikalske indhold.

Info: Posh Isolations 8 års fødselsdag markeres den 3.-4. marts på henholdsvis Jazzhouse (RSVP) og Mayhem (RSVP).