Passive/Aggressive

Snaredrum – Aarhus sødeste band i studiet

January 29 2013

Foto: Alexander Julin

Som tidligere nævnt, er Snaredrum en god kandidat til Aarhus sødeste band. Det skal selvfølgelig ikke forstås som et værdikriterie for, hvorfor at denne fotoreportage bliver bragt, men som en reel pointe, da ordet sød har en særlig genklang i mit hovede, hvis jeg skal beskrive den arbejdsprocess, jeg var vidne til, da jeg tog med bandet i studiet tilbage i november for at dokumentere tilblivelsen af bandets kommende album.

Pladen bærer samme navn som bandet selv, altså Snaredrum, og består hovedsageligt af nyskrevet materiale siden indspilningen af bandets debut ep med undtagelse af et par enkelte, ældre numre, der har fundet bedre plads på den kommende plade til forskel fra ep’en. Trods bandets noget så ungdommelige lyd, kredser en stor del af sangmaterialet om nogle af de problematikker, der følger med, som man runder de 30 år. Lidt mere uddybende er det altså både sange om tab, sorg og selvindsigt i det tredvte årti af ens liv, som den kommende plade centrerer sig om.

Dette skal selvfølgelig ikke tolkes som, at Snaredrum stilmæssigt har rykket sig fra den forvoksne teenagers soveværelse og ud i den grå hverdag med følge af babyer, fastboende kvinder og et evigt regnvejr, men mere som at det (generelt) ubekymrede og til tider helt naive lydunivers, som bandet behersker, i højere grad kan blive sat i en kontekst der passer den alder, som nu engang indhenter enhver til sin tid.

INFO: Snaredrum giver koncert sammen med Hand of Dust, Bright Kids, Bed Bugs og Happy Hookers for Jesus på Trøjborg Beboerhus, den 2. februar. Link!