Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Tandoori – Uforudsigelig percussion-entusiasme

Kritik September 22 2017, af Alexander Julin

 

Af Alexander Julin

“World Tour Part 1” er den første udgivelse på det københavnsk/tyske pladeselskab (og distro) Twin Cities, der også har stået bag en række mixes og arrangementer i Københavns byliv. Aliasset Tandoori dækker over Kasper Marott, der ligeledes er en af kræfterne bag Twin Cities.

Udgivelsen består af to numre, “Ravn” og “Ny Sommer”, der begge domineres af afrikansk-klingende percussion. Melodiøsiteten er begrænset til et minimum uden helt at forsvinde og består af enkelte synthlinjer, der skyder frem og bøjer sig febrilsk under lydtapetet af percussion. “World Tour Part 1” er derfor også først og fremmest en udgivelse, der centrerer sig omkring rytmik og besidder en helt intuitiv appel til at bevæge sig i takt med dets rytme.

“World Tour Part 1” handler først og fremmest om at fremmane en stemning og om at igangsætte en proces i kroppen, man kun kan bevæge sig ud af. Numrenes originalitet bunder i, at de ikke bevæger sig efter en almen idé omkring opbygning og eskalation, og at den ellers nærmest tropiske rytmik modsvares af andre elementer. Begge numre buldrer så at sige derudad med al den kraft, de besidder, indtil de forskellige lag af percussion aftager hen mod numrenes slutning. Samtidig går percussionen, der ofte lyder forholdsvis analog, hånd i hånd med mere mekaniske og irrationelle effekter.

“World Tour Part 1” er derfor på ingen måde en forudsigelig udgivelse, man let kan føle sig tryg i. I stedet er der tale om et alternativt bud på en ny house at bevæge sig til i ly af mørket eller under en bagende sol; en musik, der overrasker med sin insisteren på at bruge intuitivt modsvarende elementer: afrikanske rytmer over for minimalistisk mekanik. Disse virker ofte også ulogiske: Det, der kan lyde som spartanske slag på et skraldespandslåg, dukker gentagne gange frem i lydbilledet, uden at der tegner sig en form for mønster, og dermed bliver slagene et af flere elementer, der bidrager med en uforudsigelighed til numrenes ellers konsekvente rytmik.

“World Tour Part 1” er ude nu på Twin Cities.