Passive/Aggressive

Teksti-TV 666 – Vi skal motorvejsrocke og bolle

February 5 2020, af mikkelarre
Foto: Rasmus Søndergård Madsen

Teksti-TV 666, Plan B, Malmö, 1. februar 2020 – koncertanmeldelse af Rasmus Søndergård Madsen

Det var min første gang på Plan B i Malmö, og hvilken debut! En lang, mørk gang fra en baggård, næsten i Rosengård, indbød ikke ligefrem til fest og ballade. Jo, ballade, men så heller ikke mere end dét. Alligevel var der noget helt særligt over lokalerne, der senere skulle rumme noget mere end bare en natklub, der åbenbart også skulle ske efter koncertslut. Der var højt til loftet til koncerten. Og hvilken koncert…

Finske Teksti-TV 666 er et ungt band med første EP-udgivelse i 2014, efterfulgt af et par EP’er mere og så den første fuldlængdeplade, ”Aidattu Tulevaisuus”, i 2018. De tre EP’er er siden opsamlet og genudgivet af finske Svart Records; den opsamling skal man, uden at blinke med øjnene, se at skaffe sig, hvis rock, krautrock og punk er noget for én.

Trods den unge alder har Teksti-TV 666 alligevel spillet en masse koncerter, og det hørtes og sås tydeligt. Koncertstarten, i et lokale afsides fra baren, startede ligepå og hårdt i et krautrockoutfit, der næsten kunne have gjort Neu! misundelige. Fire guitarister (!), en bassist og to trommeslagere lagde benhårdt ud i det rå miljø, men med en melodiøs og glad tilgang til situationen. Koncerten viste sig at blive en åbenbaring: en helt særlig måde at krautrocke på.

Jeg er en sucker for harmonier, for transcenderende konstellationer og for glæde på en scene, og Teksti-TV 666 var alt dét på en gang. Motorvejsrock og kærlighed – roadtrip med dem nu, tak!

Jeg er ikke en haj til finsk, heller ikke til svensk, men alligevel forstod jeg ALT, hvad der skete lørdag aften. Det, der skete, var kærlighed til musik, og publikum blev blæst væk. Hvis ikke de gjorde, var det absolut selvforskyldt. Der blev riffet, solo’et og rocket til den størst tænkelige guldmedalje. Både band, lydmand og publikum stagedivede og crowdsurfede, ligesom der blev moshet, pogoet og danset ud over det hele, næsten hele tiden.

Undervejs pluggede Teksti-TV 666’s medbragte lydmand en guitar i og tilføjede en femte guitar til mange af numrene. Og ved sidste nummer crowdsurfede han fra mixerpulten til scenen med sin guitar og tilbage igen, da det var slut.

På trods af at være finsk hoppede den ene trommeslager, mellem hvert nummer, op til mikrofonen, blot iført boxershorts, og proklamerede på svensk, hvad der lød som to ting: At vi måste knulla och at vi måste dö!

Men vi skal ikke dø, i hvert fald ikke lige nu. Vi skal rocke og bolle! Og vi skal rocke hårdt og bolle så meget, vi har lyst! Endnu mere, end vi husker det! Vi skal motorvejsrocke og bolle! Speederen i bund og nyde rockmusikken og bolleriet!