Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

The Clientele på Pop Revo 2013 – “We Could Walk Together”

Feature January 3 2014, af passive/aggressive clientelepoprevo

Af Jonas Okholm

“House On Fire” er mit yndlingsnummer i hele verden, men det spiller de ikke, og så ved man det. Vi sad i toget med Alasdair og bandet på vej til Århus fra København. The Clientele sov. Vi hørte “Hammond Pops” med Klaus Wunderlich på ghettoblasteren, og vi spillede kort og drak bajere. Kortspil: Du skal lige kunne knalde et slaw whist, hvis du er med i Synd Og Skam. Inside. Hvordan vi kunne holde til det? Det kunne vi heller ikke. Men det er længe siden, jeg kun er kommet for en ting. Nu lidt om surrealisme, tror jeg. “Suburban Light” har jeg hørt til hudløshed. Man foreslår mig at høre noget med lignende kunstnere. Bullshit! Hvis man faktisk har prøvet at bo i en forstad, så er det første Clientele perfekt. Resten er lidt ligegyldigt. Real Estate kan lidt det samme. Der kan være så varmt og koldt i en forstad, at… Man går lige ud til X-Vej og ikke hen til de store bryster. Man går måske ud til Henning Young og hænger lidt ud. Hånd i hånd. Jeg kan roligt sige, at jeg går rundt med angst, og det bliver bedre med at forstå det, men jeg ved, at jeg kommer aldrig til at forstå det. Og det er faktisk også en social angst. Jeg er aldrig blevet mødt med andet end kys i Af Med Hovedet. Af Med Hovedet hedder det, og det er, fordi det fylder. Så the rusty nail grow dim. Forstaden er lige nøjagtigt poesiens sted. Den er lige på grænsen. Man parkerer sin cykel i en hæk. Og så skete det jo. The Clientele ville spille deres ting. Det er der skrevet om. Jeg kan ellers sige, det byggede op. Og så kom de bare de dér numre som vil være i mit hoved for altid, så jeg testede det mod beton. Altid. And so I lingered with the people. Det virker som om man skal lege sin verden op, ellers bliver livet uudholdeligt. De bedste til at lege er Af Med Hovedet. Asgers tekster er mindst lige så gode som Alasdairs. Det er sex.

Årets bedste koncert i 2013 udvalgt af Jonas O. The Clientele gav koncert på Pop Revo den 11. maj 2013 (Synd & Skam spillede den 10. maj).