Passive/Aggressive

The Remnant – tålmodigt freefolk på psych-sejlads

Blog May 10 2013 theremnant

”Heard you needed a brother / Heard you needed a friend / Heard you needed the same song / Sing it again”

Ud af den blå luft, og udgivet på blåt kassettebånd. The Remnant er en sand lille perle, og uden tvivl noget af det mest formfuldendte, den danske undergrund har spyttet ud i 2013.
Morten Hviid Melsen har tidligere spillet med Kasper Vang (Plants) og Andreas Pallisgaard (Pinkunoizo), og nu har sidstnævnte tippet om Melsens nye projekt, The Remnant. Og tippet er helt på sin plads. The Remnant navigerer tålmodigt og med stor succes gennem field recordings, ambient droner og blid hvid kassette-støj mod en række stoiske free-folkhymner som de faste fyrtårn.

Især Side B efterlader et uafrysteligt indtryk. Dissonante og dragende lydflader glider nænsomt over i Leonard Cohensk folk (”Caroline, go find your love”), hvorefter de sidste 10 minutter kulminerer i smukt underspillede, små-psykedeliske melodier. Man man ane et slægtskab med Pinkunoizo og Nightlands (The War On Drugs side-projektet) og deres free-form psych-viser, men The Remnant har alligevel sit helt eget intime, kompromisløse fingeraftryk – nemlig i tålmodigheden.

”The Remnant” er ude på kassettebånd Cup Of og kan ikke anbefales nok.