Passive/Aggressive

Tilebreaker – Trøstesløst tungsind i tusmørket

Blog September 5 2015, af Alexander Julin

Tile Breaker Forside

Af Alexander Julin

Tilebreaker består af Anders Thode (Snaredrum, Emenkaya, ex-Cola Freaks, m.fl.) på vokal og guitar, Jeppe Grønbæk (Tears m.fl.) på trommer samt Andreas Halskov (Transit Pop) på bas. Inden for den seneste tid har de hver især beskæftiget sig med musikalske projekter med en vis popappel, men i Tilebreaker er dette aspekt lagt mere eller mindre til side til fordel for et blytungt tusmørkeudtryk, der trækker på den samme nerve, som spinder igennem bagkataloget fra grupper såsom Codeine og Red House Painters.

For at sige det med andre ord lyder Tilebreaker – der snart er aktuel med sin debutudgivelse – som en altopslugende maniodepressivitet, hvor der musikalsk veksles mellem spartanske trommer og tyngende guitareffekter i forgrunden og Anders Thodes vokal, der fremfører alle lyriske strofer, som var de udtryk for den totale afmagt. Det er uden tvivl det mest monotone lydbillede, jeg har hørt inden for Aarhus’ grænser, men det er højst sandsynligt også på grund af denne konsekvente ensidighed, der dyrkes på bandets debut, at det trøstesløse tungsind virker så overbevisende, hvilket bl.a. demonstreres på “Cold War Structure”, som du kan høre nedenfor, og ikke mindst under bandets koncerter.

Tilebreakers eponyme EP udkommer via aarhusianske 100 Records 11. sept, der proklamerede deres tilstedeværelse og debutudgivelse tidligere på året med en sensationel koncertaften på Trøjborg Beboerhus. Labelet, der drives af Matias Gulvad fra hedengangne Vulgar Deformity og Mikkel Holm, måske bedst kendt som Yung Shord, udgiver – helt i tråd med selskabets navn – pladen i blot 100 eksemplarer. Det samme vil gøre sig gældende med fremtidige udgivelser.

Info: Tilebreaker fejrer EP’en med en koncert på Splab i Mejlgade, Aarhus fredag d. 11. september. De nærmere detaljer er her.