Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Snaredrum – Venskabsbånd og trediveårskriser

Blog April 22 2014, af Alexander Julin

F005502-R1-01-2

Tekst og foto af Alexander Julin.

Det er ikke første gang, at vi beretter om det aarhusianske rockband Snaredrum, der består af Anders Thode (vokal og guitar), Tobias Guldborg (ligeledes vokal og guitar) og broderparret David og Frederik Nybo Veile på henholdsvis vokal, bas og trommer. Senest bragte vi en fotoserie fra indspilningen af bandets debutalbum, som vi nu også er utroligt glade for at kunne streame i fuld længde herunder. Forsanger og guitarist, Anders Thode, udtaler: ”Vi er vel et indieband, i kraft af at vi spiller rock og er udgivet af et uafhængigt pladeselskab. Vi vil gerne hvidvaske indiebegrebet, da det de senere år har fået en lidt kedelig modeblads-klang.” Pladen udgives af den aarhusianske pladebutik Badstue Rock, men herudover varsler bandet også en ny single, der bliver udgivet af ligeledes aarhusianske Shordwood Records (Fright Eye, Bed Bugs, Yung, m.fl.).

Snaredrum udgør blandt andre en del af det nuværende musikmiljø i Aarhus, når det viser sig fra sin bedste side: Drivkraften for musikken er på ingen både betinget af accept eller et gennembrud, men tværtimod et åbent og uslukkeligt forhold til dét at skabe og spille musik for rigtige mennesker. Det er altså irrelevant, hvorvidt man får lov til at spille Spot Festival, og der er ingen higen efter nødvendigvis at bryde igennem i storby-København eller udlandet. Fundamentet for Snaredrums musik er både jordnært og bundet op omkring de essentielle værdier i et sundt musikmiljø såsom skabertrang og venskab. Det må bl.a. også være derfor, at udfaldet af bandets debutplade er så ærligt, som tilfældet er.

Alt imens man lydmæssigt let kan være tilbøjelig til at sætte Snaredrum i bås med diverse 90’er-revival-bands, er bandet selv alt andet end konceptuelt, når det kommer til stykket. 90’er-lyden går muligvis igen, fordi det var den musik, bandet selv voksede op med, men her stopper sammenligningen også. Hverken bandet som sådan eller debutpladen er resultatet af en forkromet idé. Til gengæld er de – både lyrisk og musikalsk – inspireret af livet indeni og uden om dem, uden at de dog på nogen måde bliver introverte. Liv, der både indeholder frigørelse, venskabsbånd, bekymringer og 30-årskriser, forklarer Anders Thode: ”Mange af sangene er fra en periode i mit liv, hvor jeg gennemgik den der obligatoriske 30-årskrise. Jeg var lige smuttet fra et andet band, så der er lige dele frigørelse og bekymring for mig selv, mine venner og fremtiden. Der er også masser af håb, kærlighed og gode tider, ellers ville vi ikke være 100% tro mod os selv. David og Tobias bidrager med to af pladens bedste sange, og deres bidrag varsler også fremtidens Snaredrum som en konsensusdemokratisk enhed. Når jeg lytter til pladen er jeg mest af alt bare virkelig glad for, at jeg har fået lov til at lave en plade sammen med mine bedste venner.

Bonus-info: Snaredrum spiller til dette års Pop Revo festival i en konstellation med amerikanske Swearing at Motorists.

Full disclosure: Alexander Julin er tilknyttet Pop Revo.