Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

Wäldchengärten – Aarhus-veteraner udgiver bagkataloget

Blog January 27 2014, af frederikdenning

waldchengarten-2

Af Frederik Denning

Den århusianske duo Wäldchengarten, der består af brødrene Dennis og Lars Lundehave Hansen, har altid opereret lidt på egen hånd. Uden egentlig at være en del af nogen scene eller strømning har de siden 2000 været et af de fremmeste og mest produktive noise/ambient acts i Danmark.

Siden debut 10”eren “Was Kommunikation” har de udsendt en lang række udgivelser, og en del af dem er siden blevet svære at opdrive. Det bliver der i skrivende stund ændret på, da duoen er i gang med at lægge alle tidligere udgivelser op på deres nyligt oprettede Bandcamp-profil, hvor alt kan streames gratis og købes billigt.

Det er en oplagt mulighed for at dykke ned i veteranernes bagkatalog, der indeholder mange udgivelser af høj kvalitet, og spænder fra rå, eksperimenterende noise til nærmest behagelig, dronende ambient. Det er tydeligt, at Wäldchengarten er vokset gennem årene og særligt deres seneste udgivelser, som er mere krybende og mørke, er virkelig fremragende.

Lars Lundehave er desuden aktuel med albummet “Asteroid Collisions”.

Info: Wäldchengärten har siden 2000 udgivet på en lang række forskellige selskaber, som Drone records, Phisteria, 8K Mob og Desolation House. De har desuden spillet en lang række koncerter i ind- og udland, herunder blandt andet Roskilde Festival i 2004.