Passive/Aggressive

Passive/Aggressive

0comeups – Kollision mellem ren melodi og utæmmeligt kaos

Blog November 5 2016, af Alexander Julin CtnDZCLUkAAvKLK

Af Alexander Julin

Den London-baserede producer 0comeups præsenterer en desorienteret og ofte uharmonisk lydkollage på EP’en “One Deep”. Bag udgivelsen står Purple Tape Pedigree (nu blot PTP), der foruden 0comeups også har udgivet bl.a. WWWINGS, Endgame og N-Prolenta.

Selv om “One Deep” spænder enormt bredt mellem digitale kompositioner, analoge elementer og en vis variabel af intensitet, er der ikke desto mindre en række primære kendetræk ved udgivelsen. Vi finder først og fremmest en række melodistykker – primært dyssende og sarte, men også til tider ulogiske, nærmest faretruende – og en mur af mere fremmedgørende elementer, der til tider modsætter sig enhver form for vedvarende kontinuitet i sangenes struktur.

Til tider formår melodiøsiteten at stå som sangenes omdrejningspunkt; andre gange forsvinder den nærmest bag de mere kaotiske elementer og begrænses til et kvalt ekko, eksempelvis på “Renew Me”. Kollisionen af de to poler – den rene melodi og de utæmmelige lydspor – i 0comeups musik resulterer i en desorientering. De elementer, der fremstår som bærende for sangene, forsvinder ofte, netop som man retter sin opmærksomhed mod dem. De kortslutter, forvrides eller bliver så intense, at de skubber lytteren væk.

Selv kalder 0comeups sine kompositioner for “non-music”. Selvom det er svært at sige, hvordan det præcis skal forstås, virker det uundgåeligt at definere 0comeups’ kompositioner som dybt musikalske i deres grundstruktur. Godt nok giver produceren afkald på reelle sangstrukturer og al form for stabilitet, men alligevel står vi tilbage med en utæmmet frihed på EP’ens fem sange, der konstant frasiger sig en fastholdelse.

Info: “One Deep” er udkommet på PTP.