Passive/Aggressive

11-Tsuki Jazzfest – Ny jazzfestival i Århus bringer avantgarden i centrum

Feature November 5 2013 Photo: Camilla Grünewald

Af Frederik Denning

11-Tsuki Jazzfest er opstået i samarbejde mellem de prominente jazzarrangører, Sun Ship, Phonognom, Århus Lydfestival og Jazzselskabet i Århus. 11-Tsuki Jazzfest præsenterer et ambitiøst, kompakt program. Med kun 11 koncerter fordelt på fire dage fokuserer festivalen på at skabe en oplevelse af kvalitet, der nærmest kan betragtes som en konceptuel koncertrække mere end en egentlig festival.

Vi ser 11-Tsuki Jazzfest som et supplement til Aarhus Jazz Festival. Da vi ikke er bundet af de samme forpligtelser på bredde og folkelighed som Aarhus Jazz Festival, er det muligt for os at skabe et hjem for det nysgerrige og kvalitetsbevidste jazzpublikum – Rasmus Telling, arrangør

Festivalen har et åbenlyst internationalt fokus, og mest iøjefaldende er torsdagens koncert med Alexander Von Schlippenbach, der optræder i sin legendariske trio med Evan Parker og Paul Lytton. Schlippenbach har været en af de absolutte hovedfigurer i europæisk freejazz og avantgarde gennem de sidste 40 år og har lavet mesterværker i bade små og gigantiske grupper. De 11 koncerter præsenteres på henholdsvis Atlas og The B-House med fast start klokken otte hver dag. Det er en oplagt mulighed for at få prøvet kræfter med den beskidte del af jazzen, og har man den mindste interesse i eksperimenterende musik bør man møde op, få sig en oplevelse og støtte et godt initiativ.

Info: 11-Tsuki Jazzfest afholdes for første gang i år den 5.-9. november. Køb billet her.