Passive/Aggressive

Dustin Wong & Takako Minekawa – Magiske lydudvekslinger

Kritik November 8 2017, af passive/aggressive press takako dustin

Af Mikkel A. Kongstad

Det her er i min bog en af årets bedste og mest inspirerende plader. Dustin Wong & Takako Minekawa har på “Are Euphoria” skabt en forunderlig serie af sært poppede andenverdens lydbilleder. Next level stads, med andre ord.

Dustin Wong (Ecstatic Sunshine) og Takako Minekawas tredje album synes at være kulminationen på duoens – i forvejen ret så – frugtbare samarbejde. Her rammer de to en perfekt balance mellem de mange modsætninger, der teoretisk set er fundamentet for deres magiske lydudvekslinger. Midt i mellem det udknaldede og det imødekommende, det fremmede og det genkendelige. I et futurisk grænseland mellem Visible Cloaks plastiske ambient á la Japan i de tidlige 80’ere (tænk Yasuaki Shimizu) og så den ekstatiske Brooklyn weirdness-møder-pop á la Animal Collective eller Black Dice’s lavasmeltede elektronik parret med Joe Zawinulsk synth-afro-mekanik anno hovedværket “Dialects” fra 1986. Det er umiddelbart et sted derimellem, vi befinder os rent ideologisk og genremæssigt, hvor rationalisme og regler er smidt overbord.

“Are Euphoria” er lyden af lyksalighed eksploderende i technicolor, et på en gang overvældende og samtidigt sært meditativt lydbillede, der tillader sig at blande kompleksitet med æterisk lyd og futurisme med folkmusik. Et boblende lydværk pakket med naivisme og artsyness på én og samme tid. En art afro-syntetiseret bobleplast-pop brygget på glæden og ekstasen som primal drivkraft. Der lurer en masse potente pointer om global og digital kultur i Wongs og Minekawas musik, om af- og udvikling af tradition og troper, om legesyge og forvirring, om nye kulturelle fællesskaber og sprog, og dem kan du med fordel muntre dig med, imens du nyder den lyd af begejstring, der først og fremmest er “Are Euphoria”.

Stor anbefaling herfra. Stand-outs: “Zaab”, “Elastic Astral Peel”, “/000000000 Human Elements”

Info: Dustin Wong & Takako Minekawa “Are Euphoria” er ude nu på Thrill Jockey.