Passive/Aggressive

Erik Jensens bandønsker til Roskilde Festival 2012

December 24 2011

af Erik Jensen, musikanmelder og musikredaktør på Politiken

#1 The Black Keys
Er der et rocknavn, der repræsenterer den genres magi, fremdrift, mystik og sex i disse tider, er det The Black Keys, senest med det fine album El Camino. Den mest oplagte rockbooking for Roskilde 2012. The Drive-By Truckers vil dog også pynte gevaldigt på plakaten.

#2 Diego Cigalla
I sin søgen efter musik fra den 3. verden har Roskilde en tendens til at overse europæisk musik som for eksempel den spanske flamenco. Den repræsenteres i disse år ikke bedre end af den vidtspændende Diego Cigalla, en blændende sanger og performer, som sagtens ville kunne begå sig på grøn scene.

#3 Bettye Lavette
Hver gang Roskilde har soulmusik på programmet, har koncerterne været fantastiske. Bettye Lavette er en af genrens overlevere med en utrolig stærk stemme og udstråling. Jeg så hende i 2010 på Hell Blues Festival i Norge, og det var fuldkommen betagende.

Dette indlæg er en del af artikelserien Favorite People, hvor ordet er frit, når emnet er musik, for Passive/Aggressives gæsteskribenter. Erik Jensen er musikredaktør på Politiken og har takket ja til udfordringen at ønske bands til Roskilde Festival 2012. Billedet er venligst udlånt af Politiken (fotograferet af Jacob Ehrbahn).