Passive/Aggressive

Erosion Flow “Spectrums vol. 2” – Filtreret melankoli og et potentiale til den internationale klubscene

Blog October 10 2016 DH_7192

Erosion Flow “Spectrums Vol.2” (3024) – anmeldelse af Mikkel Stensgaard

Erosion Flow er tilbage med anden halvdel af sin todelte ”Spectrums”-udgivelse på pladeselskabet 3024. Ligesom på ”Spectrums Vol.1”, som udkom i november sidste år, udforsker Erosion Flow (aka. Henrik Kofoed) stilarter og stemninger på tre tracks, som alle sammen har rødder i techno, house og britisk basmusik.

Netop dette genre-mix forklarer muligvis også, hvorfor Erosion Flows lyd tiltalte label-boss for 3024, Martyn, som selv gennem de sidste 10 år har udgivet et væld af plader, som ligeledes udforsker og opløser genreskel mellem de ovenstående stilarter.
Åbningsnummeret ”Syyv” nærmest strækker og vrider sig, som ved en opvågning, på et stemningsmættet nummer, som leder tankerne mod en natklub, hvor dagslyset enten forsvinder eller vender tilbage efter en lang nats fravær. Repeterende synthflader filteres og opløses i konstant fremdrift uden at tendere ensformighed – alt sammen serveret på et tonstungt breakbeat. Voilà.

”Better Way” er ikke på samme facon som resten af pladen rettet mod dansegulvet, men bygger stilistisk en fin bro mellem pladens tre ret forskellige tracks. Melankolien og det introverte, men altid stemningsfulde udtryk, som kendetegner Erosions Flows udgivelser, kommer her i høj grad til udtryk og suger lytteren ind i et univers af tunge stortrommeslag og nedstemt percussion kombineret med sirenesangen fra det gennemgående vokalsample. Ligesom på EP’ens første nummer er dynamikken på plads, og nummeret udvikles harmonisk og dragende.

”Eclipse” runder EP’en af med en ekstatisk 4/4-kraftudladning, som på én gang virker både bekendt og overraskende. Kofoeds talent for produktion fornægter sig ikke, og dynamikken i både mix og den tunge rytmik skubber nummeret frem uden at gå på kompromis med stemningen, som kendetegner pladens øvrige produktioner. ”Eclipse” er skabt til natklubben og kommer unægtelig primært til sin ret i det miljø. Men indtil den mulighed opstår, kan et par gode høretelefoner godt gøre det så længe.

Med ”Spectrums Vol.2” har Kofoed har for alvor skabt en personlig lyd, som er både dragende og interessant – og med absolut potentiale til at begå sig på den internationale klubscene.

Info: Erosion Flow 12″ “Spectrums Vol.2” er ude nu på det hollandske label 3024.