Passive/Aggressive

Fryd Frydendahl & Lars Greve – Solhverv (videopremiere)

December 12 2019

Passive/Aggressive lancerer i dag en nonprofit videoplatform for samtidsværker med musikrelateret indhold. Og hvilken bedre måde at fejre det på end ved at vise et af årets mest omtale audiovisuelle værker; ‘Solhverv’ af Fryd Frydendahl og Lars Greve.

Solhverv er et audiovisuelt portræt af Ringkøbing-Skjern Kommune, skabt i et halvåret fra sommer- til vintersolhverv, af kunstfotografen Fryd Frydendahl og musikeren Lars Greve. De to kunstnere har fulgt borgere på tværs af livssituationer og sogneskel og har i fællesskab skabt værket. Samspillet mellem kunstnerne og de lokale beboere har været afgørende, og materialet er indsamlet med hjælp fra skoleelever, buschauffører og ansatte på Borgerservice til marimbaorkestre, fjordfiskere og den lokale harmonikaklub. Det resulterede i flere video- og lydinstallationer, som bl.a. har været udstillet i regionen i løbet af 2017/18, og som i 2019 blev realiseret som kunstbog (sommersolhverv) og videoværk (vintersolhverv).

Musikken er komponeret af Lars Greve, optaget i samarbejde med John Fomsgaard og co-produceret af Aske Zidore. Det visuelle råmateriale er indsendt af borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune og optaget af Fryd Frydendahl, der også har produceret videoværket.

Se filmen ‘Solhverv’ her.

Tidligere på året anmeldte Nils Bloch-Sørensen “Solhverv” her på siden. Han skrev: “Har man, som nærværende pen, fødderne solidt plantet i den kreative klasse, er der overvejende sandsynlighed for, at man på et tidspunkt er flygtet fra provinsen. En undsluppet straffefange, der for evigt vil kigge sig over skulderen for at se, om man stadig er eftersøgt. Men provinsen er også nærhed og fællesskab. Den er at blive set. Den er barndommens landskab, hvis kurver for altid vil være aftegnet på øjenlågets inderside. Hver en tankstation, hver en håndboldhal konstellationer på den indre stjernehimmel. Denne tvetydige uundslippelighed tages der kompetent favntag med i fotograf Fryd Frydendahl og musiker Lars Greves audiovisuelle værk.

På “Solhverv” formår Frydendahl og Greve i lyd og billeder at rumme kompleksiteterne og spidsfindighederne ved livet langt fra hovedstaden. Fællesskabets dynamikker, vejrets formgivende kraft og kedsomheden, der kan være drømmenes legeplads.” Læs hele anmeldelsen her.

Info: “Solhverv” udkom som bog/LP i juni måned på forlaget Roulette Russe. Videoudgaven af værket er frit tilgængeligt fra 12. december kl. 20.00 på Passive/Aggressives videoplatform med tilladelse fra forlaget.