Passive/Aggressive

Guardian Alien – herbalistisk hippie-metal fra ex-Liturgy-trommeslager

December 10 2012

Da amerikanske Liturgy indtog Pavilion Scenen lørdag nat på dette års Roskilde Festival, var det uden deres fantastiske trommeslager Greg Fox, som et par uger forinden havde valgt at droppe ud af bandet. Publikummet måtte derfor nøjes med en trommemaskine. Et stort tab for black-metal bandet, der var inde i en rivende udvikling. Men hey! Der er lys for enden af tunnelen.

Greg Fox’ nye projekt Guardian Alien er nemlig en kalejdoskopisk og shamanistisk forlængelse af Liturgys hæsblæsende musik. Albummet ”See the World Given to a One Love Entity” er ude nu på Thrill Jockey og er ét 40-minutters langt nummer, der bevæger sig helt ud i de fjerne galakser, hvilket den syrede 6-minutters video-destillering af albummet teaser ganske glimrende.

“Sangen” lægger ud med transcenderende gong, før Fox flår nummeret åbent med et af sine (og black-metallens) karakteristiske blast-beats, så man straks forventer øgleskrig fra Liturgys Hunters Hunt-Hendrix. Men derfra åbner i sangen op i fuld panorama-vision og drager ud på mere farverige og herbalistiske græsmarker, blandt andet med Alex Drewchin, sangerinde i det anbefalelsesværdige psykedeliske outfit Eartheater. Kombinationen af hendes drømmemager-chanting, medlemmernes saxofon-syre, og selvfølgelig Fox’ intense percussion-bezerkergang (der vækker minder om Zach Hill) er svært ikke at blive blæst omkuld af.

Der går rygter om et besøg på dansk jord til sommer.